5 αγαπημένα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων με λιγότερες από 100 σελίδες

 Τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει όχι μόνο να εκτιμάω, αλλά και να αποζητώ, διηγήματα και νουβέλες. Εκτός από το ότι η καθημερινότητα προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, και τα μικρά βιβλία είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους δεν προλαβαίνουν ή για όσους θέλουν να διαβάζουν κάτι στα μέσα χωρίς να κουβαλούν μεγάλο βάρος ( #truestory ) , τα βιβλία που είναι μικρότερα σε έκταση δείχνουν πόσο μεγάλο ταλέντο έχει ένας συγγραφέας, αφού είναι πολύ πιο δύσκολο να δημιουργήσεις μια ολοκληρωμένη ιστορία σε λίγες σελίδες.


Έτσι αποφάσισα να σας παρουσίασω πέντε αγαπημένα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων με λιγότερες από εκατό σελίδες. Τα έχω διαβάσει, τα έχω αγαπήσει και τα έχω ξεχωρίσει! Πάμε να τα δούμε!




1. Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου - Μαρία Αλεξοπούλου

Μια συλλογή σπονδυλωτών διηγημάτων, που παρουσιάζει με ευαισθησία το ταξίδι από την πτώση στην άνοδο, που προκύπτει μέσα από την αγχώδη διαταραχή της πρωταγωνίστριας. Εξαιτίας της αγάπης, της αδελφικής σχέσης αλλά και της βοήθειας από ειδικούς η Μελίνα καταφέρνει να σηκωθεί ξανά. Μια ιστορία που αγγίζει και συγκινεί. Διαβάστε περισσότερα : ΕΔΩ!


2. Πουέντ - Αλίσια Παρσεκιάν 

Άλλη μια συλλογή σπονδυλωτών διηγημάτων, που αποτελεί το πρώτο μέρος μια εννιαλογιάς. Μέσα από το πρώτο βιβλίο, μας συστήνεται η πρωταγωνίστρια Δανάη, μέσα από τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή και τον ψυχισμό της. Τα έσοδα του βιβλίου θα δοθούν στην έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Διαβάστε περισσότερα : ΕΔΩ!


3. Το τελευταίο εμπόδιο - Μαριλένα Παππά

Μια μοναδική νουβέλα από την Μαριλένα Παππά, που συνδυάζει το υπερρελαστικό στοιχείο με αναφορές στις αρχαίες τραγωδίες. Ένα κείμενο με έντονη θεατρικότητα και γεμάτες εικόνες. Διαβάστε περισσότερα : ΕΔΩ!


4. Ο άνθρωπος που δεν είχε δει ποτέ την βροχή - Ρουμπίνα Γκουγιουμτζιάν

Μεταξυ μικροδιηγημάτων και αφηγημάτων η συλλογή αυτή περιλαμβάνει είκοσι οκτώ μικρές ιστορίες που αναφέρονται σε μια πληθώρα θεμάτων, από την αγάπη μέχρι τη φθορά. Ξεχώρισα το ύφος και το στυλ της συγγραφέα, και την θεωρώ πολλά υποσχόμενη. Διαβάστε περισσότερα : ΕΔΩ!


5. Μαυρό Νερό - Μιχάλης Μακρόπουλος 

Και ας περάσουμε τώρα και σε έναν άντρα συγγραφέα, αλλά και ένα βιβλίο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μπορεί να έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που το διάβασα, όμως μου έχει μείνει ακόμη χαραγμένο. Αναφέρομαι στο Μαύρο Νερό του Μιχάλη Μακρόπουλου, μια νουβέλα που έχει έντονο το στοιχείο της ελληνικής υπάιθρου, και που μου άρεσε πάρα πολύ. Διαβάστε περισσότερα : ΕΔΩ!

 

Αυτές ήταν οι προτάσεις μου. Έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά; Σας αρέσουν τα μικρά σε έκταση βιβλία; Θα θέλατε να δείτε και το αντίστοιχο top 5 με βιβλία ξένων συυγραφέων; 



1 σχόλιο:

  1. Χαρά μου, σ' ευχαριστώ τόσο για την αναφορά <3
    Εγώ στη λίστα θα έβαζα και την περιπέτεια του Κοκό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή