Το τελευταίο εμπόδιο - Μαριλένα Παππά

Η γη στον Κάτω Κόσμο βράζει. Είναι Τετάρτη. Και όπως κάθε δεύτερη Τετάρτη, κάθε μήνα εδώ και τριάντα χρόνια, η Αχώ στέκεται δίπλα στο μεγάλο τραπέζι, ανακατεύει το βαρύ χαρμάνι του καφέ και κοιτάζει έξω από το παράθυρο. Προσδοκώντας, περιμένοντας. Για πόσο ακόμα;

Η νουβέλα της Μαριλένας Παππά Το τελευταίο εμπόδιο, είναι ένα μείγμα ποιητικού λόγου και υπερρεαλισμού, με σκηνές βγαλμένες από ελληνικά τοπία. Οι λέξεις που χρησιμοποιεί έχουν γεύσεις και μνήμες από αλμύρα, γαλάζιους ουρανούς και λευκά βότσαλα.

Η συγγραφέας ισορροπεί ανάμεσα στο σύγχρονο ελληνικό λογοτεχνικό ρεύμα και σε επιρροές από κλασικούς Έλληνες πεζογράφους, δημιουργώντας ένα δικό της απόκοσμο σύμπαν: Μια μικρή σύγχρονη αρχαία τραγωδία.


Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.


 

Το τελευταίο εμπόδιο είναι μια μικρή νουβέλα σαράντα πέντε σελίδων, η οποία παλεύει να ισορροπήσει το αληθινό με το ψεύτικο, το λογικό με το παράλογο, το συνειδητό με το ασυνείδητο. Γεμάτη υπερρελεαστικές σκηνές και εικόνες, ξεγυμνώνει την ψυχή της Αχούς, και μαζί με αυτήν και τις σκέψεις και τα συναισθήματα του αναγνώστη. Κομμάτια που φαινομενικά είναι ασύνδετα μεταξύ τους, δημιουργούν ένα μικρό κείμενο γεμάτο θεατρικότητα, ενώ συνδυάζει το κλασικό με το σύγχρονο, δημιουργώντας  μια ''σημερινή'' νουβέλα με στοιχεία και εικόνες της λαϊκής ελληνικής παράδοσης. Το Τελευταίο Εμπόδιο, αποτελεί ένα μοναδικό παζλ λέξεων και εικόνων που καλείται να λύσει ο αναγνώστης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου