Τύχη Ουρανοκατέβατη - Δέσποινα Αγγ. Κανλή - Και Διαγωνισμός

Είναι η τύχη ουρανοκατέβατη;
Ο ήρωας μας πιστεύει πως είναι… και γι’ αυτό τα περιμένει όλα από την τύχη για να βελτιωθεί η ζωή του. Και πράγματι, κάποια μέρα η τύχη πέφτει στα πόδια του ουρανοκατέβατη και αστραφτερή. Αλλά δεν είναι μόνη· έχει μεγάλη παρέα και επικίνδυνη και τον προσκαλεί σε έναν ξέφρενο χορό, που τελικά όμως τον οδηγεί σε άλλο και πιο ωραίο ταξίδι της ζωής.
Ένα παραμύθι με πολύ γέλιο για παιδιά από 3 έως 103 ετών, που μας μιλάει για έναν θησαυρό που βρέθηκε μέσα στο χώμα και αφού έγινε επανειλημμένα «ιπτάμενος» και απέκτησε πολλούς διεκδικητές, προσγειώθηκε τελικά μπροστά στον Δικαστή για να βρει, επιτέλους, την… τύχη του.
Και …«τέλος καλό όλα καλά»…




Η Δέσποινα Κανλή, υπογράφει αυτό το αστείο παιδικό παραμύθι, σε εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου. Μάλιστα, από τις εκδόσεις Φυλάτος κυκλοφορεί και το ομώνυμο θεατρικό κείμενο που βασίστηκε στο βιβλίο. Το κείμενο είναι ζωντανό, και φαίνεται η θεατρικότητά του, ενώ οι πολύχρωμες εικόνες το κάνουν ευκολοδιάβαστο και για μικρότερες ηλικίες. 

Μέσα από αυτήν την γεμάτη ευτράπελα ιστορία, τα   παιδιά μαθαίνουν για την αλληλεγγύη, την μοιρασιά, αλλά και για το ότι η τύχη δεν είναι ποτέ ουρανοκατέβατη , ακόμα και αν φαίνεται έτσι, και μόνο με δουλειά και επιμονή μπορεί κανείς να βγει κερδισμένος!

---

Για τους αναγνώστες του readoclock.gr, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φυλάτος, κληρώνουμε 3 e-book για το βιβλίο της   Αγγελικής Κανλή  ''Τύχη Ουρανοκατέβατη''. Για να διαβάσετε τους όρους συμμετοχή και να πάρετε μέρος πατήστε : ΕΔΩ!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου