Αρσέν Λουπέν , Αριστοκράτης Λωποδύτης - Μωρίς Λεμπλάν

 Ο Αρσέν Λουπέν ενώ είναι από τους πιο γνωστούς λογοτεχνικούς ήρωες, η αλήθεια είναι πως στη χώρα μας δεν έχει τόσο μεγάλη αναγνώριση! Προσωπικά τον είχα ακούσει ως ήρωα, τον είχα δει ως φιγούρα αλλά δεν είχε τύχει ποτέ να διαβάσω κάτι παραπάνω για αυτόν! Πριν από κάποιους μήνες, βγήκε η σειρά Lupin στο Netflix, η οποία είναι βασισμένη σε αυτόν τον ήρωα. Έτσι, με αφορμή τη σειρά που μου άρεσε πολύ, αποφάσισα να πάρω τις πρώτες περιπέτειες αυτού του αινιγματικού ήρωα και να βυθιστώ στον κόσμο του! 







Πήρα το βιβλίο με τίτλο «Αριστοκράτης Λωποδύτης», κάτι που ταιριάζει άψογα σε αυτόν τον ήρωα! Ο συγκεκριμένος τόμος αποτελείται από 9 διαφορετικές ιστορίες - περιπέτειες! Γραμμένο το 1907, διαβάζεται ευχάριστα μέχρι και σήμερα! Αν και είχα δει τη σειρά, και μπόρεσα πολλές φορές να καταλάβω το σκεπτικό του δεν με απογοήτευσε! Το παιχνίδι του χαρακτήρα του τον κάνει απολαυστικό! Είναι απατεώνας αλλά είναι και με το δίκαιο! Κλέφτης, διαρρήκτης αλλά ταυτόχρονα τρυφερός και αριστοκράτης, καταφέρνει με διάφορα τεχνάσματα να παίρνει πάντα αυτό που θέλει! 


Το μόνο αρνητικό είναι ότι η συγκεκριμένη έκδοση είχε αρκετά λάθη , τυπογραφικά και συντακτικά (και ένα δικό μου μάλλον κόλλημα, πρώτη φορά συνάντησα δυσκολία μεταξύ του ψ και του φ - λόγω γραμματοσειράς - σε σημείο να μου τραβάει την προσοχή τόσο και να ξανά γυρνάω για να είμαι σίγουρη τι διάβασα! ) 


Παρόλα αυτά, ήταν ένας ήρωας που πιστεύω αξίζει μεγαλύτερης αναγνώρισης! Από το συγκεκριμένο βιβλίο λάτρεψα την ιστορία με την απόδραση του από την φυλακή, το περιδέραιο της βασίλισσας, το μαύρο μαργαριτάρι και φυσικά την ιστορία με την άφιξη του Χέρλοκ Σολμς! Έχω δει ότι κυκλοφορούν πολλά ακόμη βιβλία του, και σίγουρα κάποια στιγμή θα διαβάσω και άλλες από τις περιπέτειες του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου