Ένα τίποτα μπορεί ν'αλλάξει τα πάντα - James Clear

Συνήθειες. Άλλες καλές, και άλλες κακές. Άλλες κάνουν τη ζωή σου καλύτερη, άλλες πιο δύσκολη! Άλλες σε διευκολύνουν στην καθημερινότητα, και άλλες σε παιδεύουν... Κάποιες συνήθειες προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, ενώ άλλες είναι απλώς ένοχες απολαύσεις! Όπως και να έχει, είμαστε οι συνήθειες μας. Πώς όμως θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιες από αυτές μας ωφελούν, και ποιες μας κάνουν κακό; Πόσο εύκολο είναι να βελτιώσεις τη ζωή σου, αλλάζοντας απλώς κάποιες συνήθειες; 

Ο James Clear,  υπογράφει το διεθνές best seller, Atomic Habits, ή αλλιώς, Ένα τίποτα μπορεί ν'αλλάξει τα πάντα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος, και υπόσχεται να μας μάθει πως να κοντρολάρουμε τις συνήθειες μας και να επωφεληθούμε από αυτές!

Ένα τίποτα μπορεί ν'αλλάξει τα πάντα - James Clear , εκδόσεις Ιβίσκος


Μέσα από αυτό το εγχειρίδιο, ο James Clear μας δείχνει με παραδείγματα πως μπορούμε να ταξινομήσουμε τις συνήθειες μας, και να μάθουμε με ποιόν τρόπο αυτές μας επηρεάζουν. Με απλά λόγια, και με απτά παραδείγματα, δανειζόμενος πραγματικά γεγονότα, ψυχολογικά πειράματα ακόμη και την επιστήμη, ο συγγραφέας μας δείχνει πως μπορούμε να βρούμε τις καλές μας συνήθειες, και πως να αποβάλλουμε τις κακές. Είναι πολύ ωφέλιμο και σου δίνει ώθηση και δύναμη να προσπαθήσεις, ακριβώς γιατί είναι ρεαλιστικό, και όσα αναφέρει μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους. 

Είτε θέλεις να βελτιώσεις το σώμα, τη διατροφή, την καριέρα ή την προσωπική σου ζωή, ο James Clear, σε βοηθάει να ξεκαθαρίσεις ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις χωρίς να σε καθοδηγεί, αλλά αφήνοντας εσένα να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο και τι λειτουργεί στον καθένα ξεχωριστά, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όπως λέει και στον υπότιτλο, μικρά βήματα, μεγάλες αλλαγές! Και κάθε αλλαγή η οποία μας κάνει να νιώθουμε καλύτεροι, είναι πάντα ευπρόσδεκτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου