Πουέντ - Αλίσια Παρσεκιάν

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ.

Σήμερα θα σας γράψω για ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο, που προσωπικά με άγγιξε πολύ, ένα βιβλίο που αποτελείται από 19 διηγήματα, τα οποία στο τέλος αγγίζουν και συγκινούν τον αναγνώστη. 

Η Αλίσια Παρσεκιάν, γράφει το Πουέντ και αφηγείται την ιστορία της Δανάης, καλώντας μας να τη γνωρίσουμε και εμείς καλύτερα.


Πουέντ -Αλίσια Παρεσκιάν - Πρότυπες εκδόσεις πηγή

Η Δανάη, είναι πρίμα μπαλαρίνα που ζει στη Νέα Υόρκη. Μέσα από κάθε μικρό διήγημα, δίνει και ένα μικρό κομμάτι του εαυτού της. Αφηγέιται την ιστορία της ζωής της, και όσα γεγονότα και ανθρώπους την επηρέασαν, την αποδυνάμωσαν, την έκαναν πιο σκληρή, την έκαναν να κλάψει και να νιώσει προδομένη. 

Η αγάπη που της έχει απομείνει είναι το μπαλέτο. Μα εκείνη η παράσταση για την οποία αδημονεί θα είναι και η τελευταία. Δεν το θέλησε εκείνη, μα αναγκάστηκε.

Αυτή η συλλογή διηγημάτων είναι από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα βιβλία που έχω διαβάσει τον τελυταίο καιρό. Σκοτεινό, αφηρημένο και συναισθηματικό, το διήγημα της Αλίσια Παρσεκιάν, ξεκινάει από τη γέννα της πρωταγωνίστριας, μέχρι το σήμερα. Μας συστήνει λίγο λίγο τον πόνο που έχει βιώσει η Δανάη, την απόρριψη και τη δυστυχία που τη συντροφέψαν. Ξετυλίγει  το κουβάρι της πρωταγωνίστριας, με λυρικό ύφος, μα πάνω από όλα αληθινό.

Ένα πολύ συγκινητικό βιβλίο, το οποίο με άγγιξε πολύ, με έκανε να δακρύσω και στο τέλος να κλάψω. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω εάν θα μπορέσει να αγγίξει όλους τους ανανγώστες με τον ίδιο τρόπο, μα τα λόγια της Δανάης είναι αληθινά, γιατί τα έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά. Τα ακούω καθημερινά από ανθρώπους γύρω μου, ανθρώπους μαχητές, που δίνουν όλο τους το είναι για να πάνε κόντρα στην ήττα, και να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. 

Το Πουέντ είναι αυτό το βιβλίο που μας θυμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε, ότι πάντα υπάρχουν και χειρότερα μα κυρίως ότι κάθε μικρός θάνατος είναι μια νέα ζωή.

Το βιβλίο της Αλίσια Παρσεκιάν, Πουέντ, κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου