Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2021 - Εκδόσεις Κέφαλος

 Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει η προηγούμενη χρονιά κυκλοφόρησε το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2021 από τις εκδόσεις Κέφαλος. Πρόκειται για μια συλλογική δουλειά, η οποία αποτελείται από έργα 302 σύγχρονων λογοτεχνών και καλλιτεχνών. Πιο συγκεκριμένα στις σελίδες του θα βρείτε έμμετρα και πεζά ποιήματα, χαϊκού, διηγήματα, παραμύθια, μικρές ιστορίες, φωτογραφίες, σκίτσα και έργα ζωγραφικής. Ο εκδότης Πλούταρχος Πάστρας κάθε χρόνο εκδίδει έναν αντίστοιχο τόμο, με προσεγμένα έργα που μπορεί κανείς να διαβάσει , καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ειδών. Κάθε έργο είναι διαφορετικό και ξεχωριστό, και φέρει το ονοματεπώνυμο του αντίστοιχου λογοτέχνη - καλλιτέχνη. 




Η συλλογή είναι χωρισμένη ανά μήνα, και κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει κείμενα και έργα από όλες τις κατηγορίες. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι από Ελλάδα, Κύπρο αλλά και από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Μια υπέροχη και γεμάτη συλλογή που ενώνει μέσω της γραφής και της τέχνης τόσους διαφορετικούς ανθρώπους, δημιουργώντας ένα ημερολόγιο που σίγουρα δεν θα κάνει κανέναν να βαρεθεί!


Η χαρά και ο ενθουσιασμός μου για το συγκεκριμένο τεύχος είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού μέσα σε τόσους καταξιωμένους ποιητές και συγγραφείς βρίσκεται και ένα δικό μου ποίημα, με τίτλο ''Ένα περίπου''. Η τιμή μου είναι μεγάλη, και χαίρομαι που μου δίνεται η ευακιρία μέσα σε αυτήν την αξιόλογη συλλογή να μπορεί κάποιος να διαβάσει και κάτι δικό μου!





Προσωπικά, αποφάσισα να διαβάζω το ημερολόγιο αυτό ανά μήνα, και να ανακαλύπτω σιγά σιγά όλα τα κείμενα, τις φωτογραφίες και όσους συμμετέχουν σε αυτό!


Μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων ΚέφαλοςΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου