Ο άνθρωπος που δεν είχε δει ποτέ τη βροχή - Ρουμπίνα Γκουγιουμτζιάν

Όπως θα έχετε διαπιστώσει τον τελευταίο καιρό, αγαπώ υπερβολικά πολύ τα διηγήματα! Επίσης, αγαπώ τους νέους Έλληνες συγγραφείς, και τις όμορφες καλαίσθητες εκδόσεις! Τι είναι αυτό που μου αρέσει όμως περισσότερο; Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω! Το βιβλίο Ο άνθρωπος που δεν είχε δει ποτέ τη βροχή, από τη συγγραφέα Ρουμπίνα Γκουγιουμτζιάν, είναι ένα από τα βιβλία που έχουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά!






Ο άνθρωπος που δεν είχε δει ποτέ τη βροχή, είναι μια συλλογή διηγημάτων , ή μάλλον αφηγημάτων, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΩ. Περιλαμβάνει είκοσι οκτώ ιστορίες, οι οποίες διαβάζονται αυτόνομα, και κάθε μια από αυτές έχει να προσφέρει και κάτι διαφορετικό στον αναγνώστη.  Έννοιες όπως η αγάπη, η απώλεια, ο πόνος, η ματαιότητα, η φθορά είναι διάχυτες στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Μου άρεσαν πολύ όλες οι ιστορίες, και κάποιες από αυτές κατάφεραν να με αγγίξουν λίγο περισσότερο. Κάτι ακόμη που απόλαυσα είναι το ποιητικό ύφος, καθώς και το ονειρικό στοιχείο που είναι έντονο σε αρκετά από τα αφηγήματα, κάνοντας τα να ξεχωρίζουν. Κάποια από αυτά ακροβατούν ανάμεσα στο διήγημα και στο ελεύθερο ποίημα, χωρίς όμως ο αναγνώστης να χρειαστεί να ''κουραστεί'', αφού κάθε ιστορία τελειώνει ''εκεί που πρέπει'', αφήνοντας τόσο όσο χρειάζεται για να σκεφτεί. Αυτή είναι και η μαγεία του διηγήματος εξάλλου!

Ακόμη, μου άρεσε πολύ το εξώφυλλο, το οποίο αποτελεί φωτογραφία που έχει τραβήξει η ίδια η συγγραφέας, καθώς και τη γραμματοσειρά του βιβλίου, μαζί με όλες τις λεπτομέρειες του. Ένα από τα βιβλία που διάβασα μονορούφι, και που αν και δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη στιγμή που το διάβασα πρώτη φορά, ήδη έχω ανατρέξει ξανά σε κάποιες από τις ιστορίες του.


---

Τρεις ακόμη συλλογές διηγημάτων που ξεχώρισα :







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου