Δίδυμα Αστέρια - Ρόζαμουντ Πίλτσερ

Μπορούν δύο γυναίκες, ενώ φαντάζουν ολόιδιες να είναι εντελώς διαφορετικές; Τόσο κοντά, και τόσο μακριά ; Η Ρόζαμουντ Πίλτσερ αφηγείται μια τέτοια ιστορία, στο βιβλίο της Δίδυμα Αστέρια, το οποίο επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ( προηγούμενος τίτλος Στον αστερισμό των διδύμων), και μας ταξιδεύει σε μια ρομαντική ιστορία, που διαβάζεται πολύ ευχάριστα.







Η Φλόρα και η Ρόουζ, είναι δίδυμες αδερφές, όμως δεν γνωρίζουν η μια την ύπαρξη της άλλης. Η Φλόρα, είναι ευαίσθητη και τρυφερή, ενώ μεγάλωσε σε ένα μικρό σπιτικό στην Κορνουάλη με τον πατέρα της. Από την άλλη, η Ρόουζ, που μεγάλωσε με την μητέρα της σε μια ζωή γεμάτη πλούτη και λάμψη, είναι επιπόλαιη και παίζει με τους ανθρώπους. Από τύχη θα συναντηθούν σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο, και η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή! Η Ρόουζ, προκειμένου να ξεφορτωθεί έναν άντρα που δεν της αρέσει πια, ''χρησιμοποιεί'' τη δίδυμη αδερφή της για να πετύχει τον σκοπό της. Η Φλόρα, παίρνει τη θέση της Ρόουζ, σε συμφωνία με τον φίλο της, προκειμένου να μην στεναχωρήσει την ετοιμοθάνατη γιαγιά του, και πηγαίνουν να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι, με την οικογένεια του. Από ένα παιχνίδι της μοίρας, η Φλόρα- Ρόουζ θα μείνει μια εβδομάδα παραπάνω, και εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με κρυμμένα μυστικά, με ανθρώπους που κατάφερε να συμπαθήσει, ενώ θα γνωρίσει και έναν απρόσμενο έρωτα. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που νιώθει τύψεις για το παιχνίδι που παίζει εις βάρος αυτών των ανθρώπων!

Και σε αυτό το βιβλίο απόλαυσα τόσο την περιγραφή των τοπίων, αφού νομίζω πως η Ρόζαμουντ Πίλτσερ έχει τις πιο γλαφυρές και παραστατικές εικόνες στη λογοτεχνία. Σε κάνει να νιώθεις όχι απλά ότι βλέπεις τα τοπία, -εξαιτίας της έχω αγαπήσει την Κορνουάλη-, αλλά το ότι είσαι εκεί! Όσον αφορά την ιστορία, είναι μια ευκολοδιάβαστη τρυφερή και ρομαντική ιστορία, που θυμίζει ταινία. Διαβάζεται εύκολα και χωρίς να κουράζει. Αν και είναι προβλέψιμο, έχει κάποια πολύ όμορφα σημεία. Δεν είναι το βιβλίο που θα διαβάσεις χωρίς ανάσα, αγωνιώντας για το τι θα γίνει στη συνέχεια, είναι όμως το βιβλίο που ανυπομονείς να πιάσεις στα χέρια σου το βράδυ, που θέλεις να χαλαρώσεις και να ξεχαστείς!


Αγοράστε το βιβλίο της Ρόζαμουντ Πίλτσερ Δίδυμα ΑστέριαΕΔΩ!

Αν θες να διαβάσεις περισσότερη Ρόζαμουντ Πίλτσερ, και να αγαπήσεις την Κορνουάλη, σου προτείνω και το :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου