Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι - Bertolt Brecht


Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο των εκδόσεων Παρά Πέντε, το οποίο κυριολεκτικά ρούφηξα, αφού το διάβασα σε μόλις λίγες ώρες!

Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων από μεγάλους κλασικούς συγγραφείς, με τίτλο Αν Οι Καρχαρίες Ήταν Άνθρωποι, από το ομώνυμο διήγημα του Bertolt Brecht !

Μια εξαιρετική συλλογή διηγημάτων.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται διηγήματα οκτώ συγγραφέων  (Brecht, Mrozec, Twain, Thurber, Wyndham, Brown, Lafferty, Sekley ) και στο τέλος θα διαβάσετε από ένα mini βιογραφικό για τον κάθε ένα!

Τα κείμενα που περιλαμβάνονται είναι ως επί το πλέιστον σαρκαστικά, ενώ ταυτόχρονα περνάνε πάρα πολλά μηνύματα. Γενικώς λατρέυω τις συλλογές με κέιμενα από διάφορους συγγραφείς και αυτό γιατί θεωρώ πως είναι μια καλή ευκαιρία να έρθει κάποιος σε μια πρώτη επαφή με έναν συγγραφέα, και από εκεί και πέρα εάν ξεχωρίσει κάποιον μπορεί να εντρυφήσει περισσότερο στο έργο του, ειδικά σε ό,τι αφορά την κλασική λογοτεχνία!

Μου άρεσαν όλα τα κείμενα, όμως αυτό που ξεχώρισα ιδιαίτερα είναι το Μαύρο Ιντερλούδιο του Φρεντρικ Μπράουν, και με έκανε να αναζητώ ήδη περισσότερα για το έργο του αλλά και για τη ζωή του !

Επίσης μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το διήγημα Επιβίωση του Τζων Γουίντχαμ , ένα κείμενο επιστημονικής φαντασίας που γράφτηκε το 1952, καθώς και το Ο Μυστικός Κροκόδειλος του Π.Α. Λάφερτι,που το βρήκα εξαιρετικά έξυπνο και καυστικό!

Είναι μια συλλογή που μου άρεσε πάρα πολύ, και τη διάβασα πάρα πολύ γρήγορα, με έκανε να γνωρίσω συγγραφείς που νομίζω πως θα αγαπήσω πάρα πολύ, και σίγουρα την προτείνω σε όλους !
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου