Η πόλη που αφήνω πίσω - Ασλί Τουντς

Το μαγικό με το να είσαι βιβλιοφάγος, είναι ότι ενώ βρίσκεσαι κλεισμένος στο σπίτι σου, μπορείς ταυτόχρονα να  ταξιδεύεις και να βρίσκεσαι ταυτόχρονα σε τόσα πολλά μέρη! Πρόσφατα διάβασα ένα τέτοιο βιβλίο, το οποίο έχει γράψει η συγγραφέας Ασλί Τουντς, και έχει τίτλο ''Η πόλη που αφήνω πίσω''. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαηλιού, ενώ η μετάφραση είναι της Στέλλας Βρετού.

Πάμε λοιπόν να ταξιδέψουμε σε διάφορες πόλεις του κόσμου! 

Η πόλη που αφήνω πίσω - Ασλί Τουντς


Πρόκειται για μια όμορφη συλλογή διηγημάτων που ανήκουν στο είδος της ταξιδιωτικής λογοτεχνίας. Βαρκελώνη, Ρώμη, Μυτιλήνη, Νέα Υόρκη, Ντουμπάι και Άμστερνταμ είναι λίγα από τα μέρη στα οποία η συγγραφέας θα σε μεταφέρει και θα σε ταξιδέψει. Κάθε διήγημα έχει τη δική του ιστορία, και τους δικούς του χαρακτήρες. Χαρακτήρες που θέλουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, και να κάνουν μια νέα αρχή. Χαρακτήρες που αναπολούν το παρελθόν, και άλλοι που δημιουργούν μια ψεύτικη ταυτότητα, ίσως για να κρυφτούν από τη δική τους αλήθεια. Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες, είναι τόσο απλοί και οικείοι και σε βάζουν για τα καλά στη ζωή τους, ενώ παράλληλα ταξιδεύεις σε πόλεις, δρομάκια, στενάκια, βουνά και κανάλια.

Ένας πολύ όμορφος συνδυασμός, που πραγματικά με ενθουσίασε. Η γραφή της Ασλί Τουντς, είναι γεμάτη ζωντανές εικόνες και συναισθήματα. Οι περιγραφές τόσο των τόπων, όσο και των καταστάσεων, είναι γραμμένες τόσο παραστατικά και γλαφυρά που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μια γωνιά και παρακολουθείς τους ήρωες των διηγημάτων. Extra Bonus, για το τελευταίο διήγημα!

Κάτι ακόμα που μου άρεσε πολύ, είναι πως το τέλος κάθε ιστορίας συνοδεύεται και από ένα σκίτσο του Pinar Tugba Bicmen, στο οποίο μετουσιώνεται όλη η ιστορία.

Χαίρομαι πολύ που διάβασα το συγκεκριμένο βιβλίο, γιατί εκτός από τις ιστορίες που διάβασα, είχα τη χαρά σε λίγες μόλις σελίδες να επισκεφτώ τόσα μέρη και να νιώσω πολλά συναισθήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου