Χαμένος -Jane Harper

Ένα από τα βιβλία που περίμενα με χαρά και αγωνία να διαβάσω, ήταν και το τελευταίο μυθιστόρημα της Jane Harper. Μετά την Ξηρασία και την Άγρια Φύση, έρχεται ο Χαμένος, χωρίς τον Άρον Φαλκ αυτήν τη φορά, μια ακόμη ιστορία γεμάτη μυστήριο και αγωνία, που αποδεικνύει πως κάθε της βιβλίο της συγγραφέως είναι καλύτερο από το προηγούμενο!


Ο Νέιθαν και ο Μπαμπ Μπράιτ εντοπίζουν τον μεσαίο τους αδερφό Κάμερον, νεκρό. Το πάτωμα του Κάμερον εντοπίζεται στον τάφο του κτηνοτρόφου, ένα μνημείο τόσο παλιό, όπου κανείς δεν θυμάται ποιος βρίσκεται θαμμένος εκεί. Και ενώ όλα δείχνουν πως ο Κάμερον πέθανε από τη ζέστη,υποψίες και σκοτεινά μυστικά αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, τα οποία δείχνουν πως κάτι προβλημάτιζε τον Κάμερον. Έτσι, τα αδέρφια του θα ξεκινήσουν να ψάχνουν μήπως μπορέσουν να βρουν τι προβλημάτιζε τον αδερφό τους, γιατί βρέθηκε σε αυτό το σημείο, και αν ο θάνατός του οφειλόταν σε φυσικά αίτια, καθώς ύποπτα πρόσωπα θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

 
Ατμοσφαιρικό, με αγωνία και ανατροπές, η Jane Harper μας μεταφέρει για μια ακόμη φορά στην αυστραλιανή επαρχία - με όσα αυτή περιλαμβάνει - , μένοντας πιστή στο στυλ που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, γράφοντας όμως πιο ώριμα και πιο ολοκληρωμένα. Και ενώ έχει όλα τα στοιχεία που κάνουν τον Χαμένο ένα καλά στημένο αγωνιώδες θρίλερ, θίγει αρκετά κοινωνικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με οικογενειακές σχέσεις. Όλα αυτά κρύβονται πολύ καλά και με δεξιοτεχνία, κάτω από το πέπλο του μυστηρίου, αφού ύποπτοι είναι σχεδόν όλοι, και ακόμα και οι πιο ''μικροί'' χαρακτήρες φαίνονται να κρύβουν κάτι.

Είναι από τα βιβλία που μόλις το πιάσεις στα χέρια σου, δεν μπορείς να το αφήσεις αν δεν το τελειώσεις, και όσο μεγάλο όγκο και αν έχει, ο γρήγορος ρυθμός του το κάνει να κυλάει σαν νεράκι! σίγουρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, και το μόνο που έχω να πω, είναι ότι απλώς ανυπομονώ για το επόμενο βιβλίο της!
---
Βρείτε online το νέο βιβλίο της Jane Harper : ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου