Η Ξηρασία - Jane Harper

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Σήμερα σας έχω ένα άρθρο για ένα βιβλίο το οποίο έχει συζητηθεί πολύ, και στα λογοτεχνικά πηγαδάκια της αστυνομικής λογοτεχνίας έχει κάνει μεγάλο...σούσουρο! Πρόκειται για - το πρώτο -  βιβλίο της Jane Harper με τίτλο Η Ξηρασία, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση Χίλντας Παπαδημητρίου.

Η Ξηρασία - Jane Harper, Εκδόσεις Μεταίχμιο
Μεταφερόμαστε στην Αυστραλία, και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Κιβάρα, μια μικρή επαρχιακή πόλη η οποία πλήττεται από ξηρασία. Μια ξηρασία, η οποία έχει επηρεάσει τους κατοίκους της περιοχής. Ένα έγκλημα κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δραματική, όταν ο Λιουκ Χάντλερ αφού σκοτώσει τη γυναίκα και το παιδί του αυτοκτονεί. 

Ο Άρον Φάλκ, πρώην συμμαθητής του Λιούκ επιστρέφει στην Κιβάρα για την κηδεία του φίλου του, και εκει ξεκινάει το παιχνίδι. Ο Άρον Φάλκ δεν πιστεύει πως ο φίλος του αυτοκτόνησε. Έτσι, ξεκινάει το δύσκολο και μακρύ ταξίδι αποκάλυψης της αλήθειας. Όμως, όπως κάθε μικρή κοινωνία, έτσι και η Κιβάρα, κρύβει τα δικά της μυστικά. Ο Άρον Φάλκ, έρχεται αντιμέτωπος με τους δικούς του προσωπικούς δαίμονες, και ένα μυστικό από το παρελθόν του, ένα μυστικό που τον κρατάει δεμένο με τον πλέον νεκρό συμμαθητή του. Αυτό που ανάγκασε την οικογένεια του να φύγει από την Κιβάρα, και κρύβει ένα παλιό έγκλημα που δεν λύθηκε ποτέ.

Η Jane Harper κάνει ένα δυναμικό ντεμπούτο και μας συστήνεται μ ένα πολυεπίπεδο θρίλερ, το οποίο με φόντο την ξηρασία που πλήττει την περιοχή, ακροβατεί στο παρόν και στο παρελθόν και έχει να κάνει στην ουσία με δύο εγκλήματα, σε διαφορετικούς χρόνους. Οι χαρακτήρες είναι άψογα δομημένοι, και ταιριάζουν ιδανικά στο περιβάλλον. Η μικρογραφία της Κιβάρα θυμίζει την μικρογραφία κάθε μικρής κοινωνίας, και θα μπορούσε να διαδραματίζεται σε οποιαδήποτε χώρα. Όλοι οι χαρακτήρες, ακόμα και οι δευτερεύοντες είναι ξεκάθαροι. 

Η ιστορία ξετυλίγεται σαν ένα κουβάρι, αλλά με αρκετά αργή εξέλιξη. Αυτό ήταν και το μόνο αρνητικό που εντόπισα. Ήθελα τόσο πολύ να μάθω τι γίνεται παρακάτω, τι είχε συμβεί στο παρελθόν - στα παιδικά χρόνια των πρωταγωνιστών- αλλά και στο παρόν. Όμως, όσο αυτή η αγωνία μεγάλωνε, η συγγραφέας συνέχιζε να χτίζει με το δικό της τρόπο τους χαρακτήρες της, και να σε βάζει αργά και βασανιστικά σε όσα έγιναν! Όμως, ακόμα και έτσι, είναι ένα βιβλίο που έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες. 

Έχει ωραίες περιγραφές, ωραίο story οι δε χαρακτήρες αποδόθηκαν με πάρα πολύ καλό τρόπο, απλά είχε τόση αγωνία, που νομίζω πως θα προτιμούσα γρηγορότερη εξέλιξη!  Σύντομα θα μεταφερθεί κα στον κινηματογράφο, και είμαι περίεργη να δω πως θα είναι οι χαρακτήρες και η ιστορία! Και φυσικά θα υπάρχει και δεύτερη ιστορία με τον πολύ συμπαθή χαρακτήρα του αστυνόμου Άρον Φαλκ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου