Κάτω από τον ήλιο της Ταγγέρης - Κρίστιν Μανγκάν

Πρόσφατα βρέθηκε στα χέρια μου το πρώτο μυθιστόρημα της Κριστίν Μανγκάν, με τίτλο ''Κάτω από τον ήλιο της Ταγγέρης'', το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Με ένα πανέμορφο εξώφυλλο, σε βάζει αμέσως στο κλίμα της Ταγγέρης, αλλά και στην ψυχοσύνθεση των δύο ηρωίδων, που παλεύουν η μια έναντι της άλλης, μέσα στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Κάτω από τον ήλιο της Ταγγέρης


Η χαμηλών και ήπιων τόνων Άλις, μένει στην Ταγγέρη μαζί με τον άντρα της. Χωρίς ποτέ να μπορέσει να συνηθίσει τα πολύβουα παζάρια και την εξαντλητική ζέστη θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί στην νέα της ζωή. Εκεί που όλα κυλούν ομαλά, η εμφάνιση της Λούσι θα της ταράξει τη ζωή. Η Λούσι, παλιά της κολλητή, στέκεται απειλητικά στην πόρτα και στη ζωή της, φέρνοντας την επιφάνεια μυστικά από το παρελθόν, που η Άλις κρατάει κρυμμένα. 

Η Άλις, ταραγμένη από την επιβλητική παρουσία της φίλης της, αρχίζει να νιώθει περίεργα, αφού η Λούσι με κάποιον τρόπο καθοδηγεί και ελέγχει τη συμπεριφορά της. Και όλα θα πάρουν διαφορετική τροπή, όταν ο σύζυγος της Άλις εξαφανίζεται μυστηριωδώς.

Ένα μυθιστόρημα με άρωμα Μαρόκου, που κινείται στα όρια του ψυχολογικού θρίλερ και του κοινωνικού μυθιστορήματος. Από την μια, η περίεργη και ιδιαίτερη σχέση των δύο φίλων, και από την άλλη μια εξαφάνιση που χρειάζεται λύση. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες γυναίκες, με πολλά μυστικά, ένα παιχνίδι δύναμης και υπεροχής, και όλα αυτά, κάτω από τον ήλιο της Ταγγέρης!

Μου άρεσε πολύ το γενικό ύφος του μυθιστορήματος, που θυμίζει λίγο νουάρ, καθώς και όλο το κομμάτι που περιγράφει την ψυχολογική κατάσταση και τον χαρακτήρα των δύο φίλων. Οι μεταξύ τους σχέσεις, η άσκηση εξουσίας και πίεσης, η εμμονή, η ζήλια και η προσπάθεια να βρει κάποιος το δίκιο του αποτελούν ενδιαφέροντα θέματα Υπήρχε ένα άρωμα μυστηρίου, όμως οι περισσότερες αποκαλύψεις έγιναν σχετικά γρήγορα.  Ακόμη,  δεν έγιναν αποκαλύψεις, αλλά αφήγηση των γεγονότων. Έτσι, δεν είχα αγωνία για το τι θα γίνει στην συνέχεια, αλλά ένιωθα παρατηρητής. Όμως, η ιστορία θα μπορούσε να έχει περισσότερες ανατροπές στο σύνολο της! Ανατρεπτικό ωστόσο, βρήκα το τέλος, γιατί δεν είναι αυτό που θα περίμενε ο μέσος αναγνώστης!

Η αφήγηση εναλλάσσεται μεταξύ των δύο ηρωίδων ανά κεφάλαιο, και έτσι ο αναγνώστης μπορεί να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις δύο αυτές γυναίκες. Το γενικότερο σύνολο του μυθιστορήματος είναι ατμοσφαιρικό, και σου μεταδίδει παραστατικά, και χωρίς πολύ προσπάθεια, τις εικόνες της πόλης. Απλά σε κάποια σημεία ήταν λίγο φλατ, και θα προτιμούσα περισσότερη ένταση και ανατροπές.

Το πρώτο βιβλίο της Κριστίν Μανγκάν, είναι μια πάλη μεταξύ του ''καλού'' και του ''κακού'', και μια ''φωτογράφιση'' των τοξικών σχέσεων.

---

Βρείτε το βιβλίο της Κριστίν Μανγκάν : ΕΔΩ!

---

Διαβάστε ακόμα :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου