Στο Παρίσι με τον Χέμινγουεϊ - Πόλα ΜακΛέϊν

Ένα ατμοσφαιρικό ρομάντσο που μας μεταφέρει στο Παρίσι του 1920. Η Πόλα Μακ Λέϊν, εμπνέεται από το ειδύλλιο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και της πρώτης του συζύγου, Χάντλι Ρίτσαρντσον, και μας διηγείται μια θυελλώδη συναισθηματικά ιστορία αγάπης, από τη μεριά της Χάντλι. Πάμε λοιπόν να ταξιδέψουμε! Πού;

Στο Παρίσι με τον Χέμινγουέϊ, από την Πόλα ΜακΛέίν και τις εκδόσεις Ψυχογιός

Στο Παρίσι με τον Χέμινγουεϊ - Πόλα ΜακΛέϊν , εκδόσεις Ψυχογιός



Βρισκόμαστε στο Σικάγο της δεκαετίας του '20, όπου η Χάντλι Ρίτσαρντσον, μια διακριτική, συνετή, ευγενική και χαμηλών τόνων νεαρή, γνωρίζει έναν γοητευτικό άντρα, που της συστήνεται ως συγγραφέας. Ο άντρας δεν είναι άλλος, από τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, όπου θα την παρασύρει με τον παρορμητισμό του, και θα κάνει τη ζωή της άνω κάτω.

Οι δυο τους, ερωτεύονται, παντρεύονται και μετακομίζουν στο μποέμικο Παρίσι, όπου ο Έρνεστ θα προσπαθήσει να κάνει τη συγγραφική καριέρα που επιθυμεί, ενώ η σύζυγός του, υπομονετικά, τον υποστηρίζει σε κάθε βήμα. Μαζί με το ζευγάρι, γνωρίζουμε και ένα ακόμη πλήθος γνωστών ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων, όπως η Γερτρούδη, ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ κ.α.. 

Αλκοόλ, τζαζ μουσική, γραφή, και μια αγάπη με ημερομηνία λήξης! Όλα αυτά βρίσκονται μέσα στις σελίδες του μυθιστορήματος της Πόλα ΜακΛέϊν, η οποία και εμπνεύστηκε την ιδέα, από μια πρόταση του Χέμινγουεϊ, που βρίσκεται στο αυτοβιογραφικό κείμενο ''Μια κινητή εορτή''. Η ντροπαλή και χαμηλών τόνων Χάντλι, βγαίνει από την comfort zone της, και μπαίνει σε έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από αυτόν που μέχρι τη γνωριμία τους είχε συνηθίσει. Αγάπησε πραγματικά τον Χέμινγουέϊ, ενώ, τον στήριξε συναισθηματικά και οικονομικά.

Το βιβλίο, αν και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, δεν παύει να είναι μια ιστορία αγάπης, που λήγει άδοξα και με γλυκόπικρο τρόπο. Η αντίθεση του ζευγαριού, είναι δοσμένη με πολύ ωραίο τρόπο, ενώ η ζωή στο Παρίσι ζωντανεύει πολύ παραστατικά. Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάζεται ο Χέμινγουεϊ είναι τελείως διαφορετικός από την εικόνα που είχα στο μυαλό μου. Κάτι που θα ήθελα λίγο διαφορετικό, είναι ο όγκος του βιβλίου, γιατί πιστεύω πως αναλώνεται σε πολλές λεπτομέρειες. Βέβαια το βιβλίο περιστρέφεται κυρίως γύρω από τη ζωή και την ψυχική κατάσταση της Χάντλι, και τον τρόπο με τον οποίον τον αγάπησε, αφοσιώθηκε σε αυτόν, και τέλος, πως έφτασαν στο χωρισμό. 

Το Στο Παρίσι με τον Χέμινγουεϊ, είναι μια γλυκιά ιστορία αγάπης, και αφορά τη ζωή της γυναίκας που σημάδεψε συναισθηματικά και ενέπνευσε έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της ''Χαμένης Γενιάς''. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου