Το Φαντασματάκι της Κλειδαρότρυπας - Άλεξ Ρίλε

Ο μικρός Πάουλ γυρίζοντας μια μέρα από το σχολείο του, ακούει μια περίεργη φωνή να βγαίνει από την κλειδαρότρυπα. Η φωνή αυτή, ανήκει στο νέο του φίλο, τον Ζίπελ, ή αλλιώς το φαντασματάκι της κλειδαρότρυπας. Σύντομα γίνονται φίλοι, και αλλάζει η ζωή και των δύο, αφού ανακαλύπτουν διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα μαζί. 

Όμως οι γονείς του Πάουλ έχουν άλλα σχέδια!

Το φαντασματάκι της κλειδαρότρυπας, Άλεξ Ρίλε, εικονογράφηση Άξελ Σέφλερ, εκδόσεις Μεταίχμιο
Όταν ο Πάουλ μάθει πως οι γονείς του σκοπεύουν να αλλάξουν την κλειδαριά, θα κάνει τα πάντα για να μη μείνει το φαντασματάκι χωρίς σπίτι! Θα αρχίσει να ψάχνει παλιές κλειδαριές σε όλη την πολυκατοικία, ενώ το φαντασματάκι θα τον ακολουθήσει κρυφά εκτός σπιτιού. Οι δυο τους, μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες, διδάσκοντας τη δύναμη της φιλίας, αλλά και το ότι εάν κάποιος πιστεύει, μπορεί να δει πολλά!

Αυτή η τρυφερή και πολύ αστεία ιστορία του Άλεξ Ρίλε, απευθύνεται σε παιδιά από επτά ετών και άνω. Η εικονογράφηση, ανήκει στον Άξελ Σέφλερ, γνωστό μεταξύ άλλων για το αγαπημένο των παιδιών Τικ και Τέλα.

Η σχέση του μικρού πρωταγωνιστή με το φαντασματάκι της κλειδαρότρυπας, είναι γλυκιά, τρυφερή και ανιδιοτελής. Το μικρό, σκανταλιάρικο και αστείο φαντασματάκι, είναι ο φίλος που θα στηρίξει, ακόμη και αν χρειαστεί να κάνει κάποια ζημιά! Έτσι δεν είναι οι φίλοι άλλωστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου