Τα 5 βιβλία που ξεχώρισα το 2019

Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της, και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη νέα, με την ελπίδα ότι θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη!

Και όπως και στο τέλος κάθε χρονιάς, έτσι και φέτος, κάνουμε τη δική μας ανασκόπηση, είτε σε προσωπικό, είτε σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο. Επειδή όμως εδώ βρισκόμαστε για να μιλάμε για τα βιβλία που αγαπάμε, τι άλλο θα μπορούσα να σας δείξω σήμερα, εκτός από τα 5 βιβλία που ξεχώρισα το 2019! Αν και δύσκολη επιλογή, κατάφερα να βρω αυτά τα βιβλία που με άγγιξαν περισσότερο, που με κράτησαν αναγνωστικά, με καθήλωσαν, αλλά και με προβλημάτισαν, το κάθε ένα για τους δικούς του λόγους!

Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα 5 βιβλία που ξεχώρισα το 2019!

Τα 5 βιβλία που ξεχώρισα το 2019!
1. Ιζαμπέλ Αλιέντε - Το σπίτι των πνευμάτων, εκδόσεις Ψυχογιός

Ιζαμπέλ Αλιέντε - Το σπίτι των πνευμάτων
Αναμφίβολα το πιο εμβληματικό έργο της Ιζαμπέλ Αλιέντε, που με καθήλωσε και με ταξίδεψε με μοναδικό τρόπο στις ζωές των ατόμων της οικογένειας Τρουέμπα. Σύγχρονος μαγικός ρεαλισμός, αγάπη, πολιτική, έρωτας, μυστικά και πολλά άλλα κρύβονται στις σελίδες αυτού του μυθιστορήματος.

Διαβάστε περισσότερα για το Σπίτι των πνευμάτων εδώ!

2. Ντέμιαν - Χέρμαν Χέσσε, εκδόσεις γράμματα

Ντέμιαν - Χέρμαν Χέσσε
Ο Ντέμιαν του Χέρμαν Χέσσε είναι ένας ψυχαναλυτικός δρόμος προς την ενηλικίωση, και ένα ιδιαίτερο και μαγευτικό / μαγικό ταξίδι αυτογνωσίας. Μακριά από προκαταλήψεις, ξεκινάει με τον ήρωα μας, ο οποίος παλεύει με τους δικούς δαίμονες, ενάντια στην κοινωνία και τον εαυτό του, και καταλήγει στις αρχές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα βιβλίο που με έκανε να σκεφτώ και να το σκέφτομαι συχνά, σίγουρα αξίζει μια θέση στο σημερινό άρθρο!

Διαβάστε περισσότερα για το Ντέμιαν εδώ!

3. Το Άρωμα, Πάτρικ Ζλισκιντ, εκδόσεις Ψυχογιός

Το Άρωμα, Πάτρικ Ζίσκιντ

Βαθύ, σκοτεινό, και ωμό, το Άρωμα του Πάτρικ Ζίσκιντ είναι ένα μυθιστόρημα που παίζει με τα ένστικτα του ανθρώπου, αυτά τα ένστικτα που τον ωθούν σε ανομολόγητες και αποτρόπαιες πράξεις. Το λάτρεψα, όχι μόνο επειδή ήταν τόσο ατμοσφαιρικό που ένιωθες τις μυρωδιές να ξεπηδάνε από τις σελίδες, αλλά επειδή με έκανε να νιώσω περίεργα, άβολα και να μην ξέρω εάν συμπονώ, λυπάμαι ή μισώ τον ήρωα. Και ναι, είναι ωραίο ένα βιβλίο να σε κάνει να νιώθεις έτσι!

Διαβάστε περισσότερα για Το Άρωμα εδώ!

4. 'Οταν όλα έχουν ειπωθεί - Άνν Γκρίφιν, εκδόσεις Μίνωας

Όταν όλα έχουν ειπωθεί -Άνν Γκρίφιν 
Ένα γλυκό, τρυφερό, συγκινητικό, νοσταλγικό και εξομολογητικό μυθιστόρημα, με έναν πρωταγωνιστή, που παρά τα σφάλματά του δε μπορείς παρά να λατρέψεις. Όσο το διάβαζα δεν ήθελα να τελειώσει, μόνο και μόνο επειδή το τέλος φάνταζε άσχημο. Δάκρυσα αρκετά, και είναι ένα από τα αναγνώσματα της χρονιάς που με σημάδεψαν ψυχολογικά!

Διαβάστε περισσότερα για το μυθιστόρημα της Άνν Γκρίφιν, Όταν όλα έχουν ειπωθεί εδώ!


5. Αμόκ - Στέφαν Τσβάϊχ - Εμπειρία εκδοτική

Αμόκ, Στέφαν Τσβάϊχ, εμπειρία εκδοτική
Ο Στέφαν Τσβάϊχ είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, και ευτυχώς ακόμη δεν έχω καταφέρει να διαβάσω όλο το έργο του! Ευτυχώς γιατί έχω ακόμα τη χαρά να τον ανακαλύπτω όλο και περισσότερο, και να τον αφήνω να με αγγίζει, να με προβληματίζει και να με συγκινεί. Το Αμόκ, είναι ένα διήγημα που μιλάει για τη χαμένη λογική, την εμμονή, τις τύψεις και το πως μπορεί κάποιος να φτάσει στον πάτο, χωρίς καν να το καταλάβει.

Διαβάστε περισσότερα για το Αμόκ εδώ!

Αυτά είναι τα 5 βιβλία που ξεχώρισα το 2019! Περιμένω να μου πείτε και τα δικά σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου