Το Γλυκό του Δούναβη - Μαριλένα Παππά

Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, έπεσε στα χέρια μου η νουβέλα της Μαριλένας Παππά Το τελευταίο εμπόδιο , η οποία μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, και ως προς την θεματαλογία, και κυρίως ως προς τον τρόπο γραφής. Κάποιες ημέρες αργότερα, έγινε και συνέντευξη με την συγγραφέα στο instagram όπου μιλήσαμε για το τελευταίο της βιβλίο, και φυσικά κανονίστηκε και μια συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με δύο τυχερές νικήτριες, ώστε να την γνωρίσουν από κοντά! Έτσι λοιπόν, είχα την χαρά να την συναντήσω και εγώ, και να συζητήσουμε για πολλά - και ενδιαφέροντα - θέματα. Μαζί με την συζήτηση, ήρθε ένα ακόμη βιβλίο από την Μαριλένα Παππά, το αμέσως πρηγούμενο της, με τίτλο Το Γλυκό του Δούναβη, που με κέρδισε από τον τίτλο κιόλας, και σήμερα θα σας γράψω γι'αυτό!





Το γλυκό του Δούναβη, και 9 ακόμα ραντεβού στο κέντρο της πόλης, είναι μια συλλογή μικροδιηγημάτων, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θράκα. Και αν νομίζετε από τον τίτλο πως θα διαβάσετε ιστορίες που διαδραματίζονται σε άλλες πόλεις, ξεγελιέστε! Όλες οι ιστορίες διαδραματίζονται - και έχουν κρυφή / ή και φανερή - πρωταγωνίστρια την αγαπημένη Αθήνα!


Δέκα μικρές ιστορίες, που διαβάζονται μονομίας, σε απορροφάνε και σε γεμίζουν εικόνες. Εκτός όμως από τις εικόνες, είναι πολύ έντονη η λυρικότητα, και το ρομαντικό - νοσταλγικό ύφος. Σε κάθε ιστορία, περιγράφεται και ένα διαφορετικό κομμάτι της πόλης, σαν μικρά ''κλιπάκια'' που όλα μαζί συνθέτουν ένα κολάζ μιας πόλης που είναι εικόνα των ανθρώπων της. 


Έρωτες, άλλες φορές εκπληρωμένοι και άλλες ανεκπλήρωτοι, ραντεβού ,όνειρα, αντανακλάσεις, αεροδρόμια και θερινά σινεμά κρύβονται στις σελίδες αυτού του μικρού βιβλίου. Γειτονιές, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αγαπήσει, έχουμε περπατήσει και έχουμε αναμνήσεις. Συνδυασμένα με την απλή και ταυτόχρονα ποιητική γλώσσα της Μαριλένας Παππά, με γέμισε εικόνες, και ζεστασιά! Όπως ακριβώς ένα κομμάτι από το φρεσκοψημένο γλυκό του Δούναβη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου