Ο Τόπος των Μυστικών - Tana French

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Σήμερα είμαι εδώ με μια κριτική ενός αστυνομικού μυθιστόρηματος που με συνόδευσε στις καλοκαιρινές μου διακοπές. Πρόκεται για το μυθιστόρημα της Tana French με τίτλο  Ο τόπος των μυστικών, από τη σειρά Μεταίχμιο pocket.

Ο τόπος των Μυστκών - Tana French
Βρισκόμαστε στο Δουβλίνο, και πιο συγκεκριμένα σε ένα οικοτροφείο θηλέων, στο οποίο ένα χρόνο πριν είχε βρεθεί νεκρός ένας νεαρός έφηβος, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμη ο δολοφόνος του.

Ο αστυνόμος Στίβεν Μόραν μαζί με τη συνάδελφό του Αντουανέτ Κόνγουει θα βρεθούν και πάλι πίσω στο σχολείο, αφού στον Τόπο των Μυστικών βρέθηκε αναρτημένη μια φωτογραφία του νεκρού με τη λεζάντα ''Ξέρω ποιος τον σκότωσε''. Ο Τόπος των Μυστικών είναι ένας πίνακας όπου κάθε νέαρή κοπέλα έχει τη δυνατότητα να τοποθετεί ανώνυμα κάποιο μυστικό που θέλει να βγάλει από μέσα της. Η φωτογραφία αυτή θα οδηγήσει την αστυνομία αντιμέτωπη με την παρέα της Χόλι αλλά και των αντίζηλων τους, και θα μπλεχτούν σε ένα γαιτανάκι μυστικών και αποκαλύψεων,που με αργά βήματα θα οδηγήσει στην αποκάλυψη.

Η αλήθεια είναι πως είχα μεγάλες προσδοκίες από το συγκεκριμένο μυθιστόρημα της Tana French, αφού το προηγούμενο της βιβλίο με τίτλο Στο Δάσος ( διαβάστε περισσόερα εδώ ) σε γενικές γραμμές μου είχε αρέσει αρκετά. Ξεκινώντας την ανάγνωση το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον, δύο κλίκες έφηβων κοριτσιών και πολλά μυστικά αποτελούν κλασικό θέμα στα αστυνομικά μυθιστορήματα με ''μπόλικο ψωμί''. Σύντομα όμως, έκανε μεγάλη κοιλιά και ομολογώ πως με κούρασε αρκετά.  Η εξέλιξη ήταν  αργή και η αφήγηση φλατ, δεν είχε ανατροπές και το τέλος ήταν προβλέψιμο. Κάτι ακόμη που δεν κατάλαβα ήταν πως σε κάποια σημεία είχε μέσα το μεταφυσικό στοιχείο, το οποίο εν τέλει δεν βοήθησε, ούτε προχώρησε κάπου την όλη υπόθεση. Η μεγάλη έκταση του βιβλίου ( 707 σελίδες στην pocket έκδοση) σε συνδυασμό με την έλλειψη ανατροπών με έκανε να μην το απολάυσω τόσο όσο θα ήθελα. 

Όσον αφορά τους χαρακτήρες, οι ντετέκτιβ ήταν αρκετά συμπαθείς, ενώ τα έφηβα κορίτσια σκιαγραφήθηκαν αρκετά κοντά στο σήμερα, με όλα όσα μπορεί να σκέφτονται ή να πράττουν όντας σε μια σχολική ''κλίκα''.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου