Ο Λόγος της Αρκούδας - Χούλιο Κορτάσαρ

Η περιπέτεια που θα σας παρουσίασω σήμερα είναι από τις αγαπημένες μου, και αυτό γιατί ανήκει σε έναν από τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς. Ο Χούλιο Κορτάσαρ μας γράφει μια ιστορία με τίτλο Ο Λόγος της Αρκούδας, σε εικονογράφηση του Emilio Urberuaga, από τις εκδόσεις Πάπυρος

Ο Λόγος της Αρκούδας - Χούλιο Κορτάσαρ

Μια κόκκινη τριχωτή αρκούδα κρύβεται στις σωληνώσεις μιας πολυκατοικίας και περιγράφει την καθημερινότητα της. Παρατηρεί τους ανθρώπους και άθελά της προκαλεί ''ζημιές'' που οι άνθρωποι δικαιολογούν με λογικό τρόπο! Λυπάται τους ανθρώπους για την μοναξιά της και απολαμβάνει να τρυπώνει από την ταράτσα μέχρι το υπόγειο.

Είναι μια γλυκιά ιστοριούλα που θα κάνει τα παιδιά (προσχολικής ηλικίας) να γελάσουν με το γεγονός ότι μια μεγαλόσωμη αρκούδα κρύβεται στους σωλήνες και χαλάει τον απορροφητήρα κάνοντας τους ανθρώπους να αναρωτιούνται τι πάει στραβά! Μια ιστορία που δικαιολογέι με τη λογική παράλογα για τον κόσμο των ενηλίκων πράγματα και που μπλέκει με πολύ όμορφο και κατανοητό τρόπο την φαντασία με την πραγματικότητα.

Ο Χούλιο Κορτάσαρ έγραψε αυτήν την μικρή ιστορία το 1952, όπου και την έστειλε σε γράμμα στα παιδιά κάποιων φίλων του. Ταξίδεψε από το Παρίσι στο Μπουένος Άιρες, ενώ το 1962 συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο Ιστορίες των κρονόπιο και των φάμα. Την απόδοση στα ελληνικά ανέλαβε ο Χρήστος Σιορίκης, ενώ η εικονoγράφηση ανήκει στον Emilio Urberuaga.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου