#AgathaChristieMarathon part2

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με πιάνει μια νοσταλγία για τα αγαπημένα μου κλασικά βιβλία. Μπορεί να κατακλυζόμαστε συνεχώς από νέους τίτλους και βιβλία, νέους συγγραφείς και ονόματα, ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις, όμως κάποια ονόματα είναι σταθερές αξίες. 

Στο σημερινό λοιπόν post έχουμε το δεύτερο μέρος από έναν από τους αγαπημένους μου λογοτεχνικούς μαραθωνίους, που ανήκουν στην αστυνομική λογοτεχνία, και πιο συγκεκριμένα στην αγαπημένη μου Αγκάθα Κρίστι! Το πρώτο μέρος από το #AgathaChristieMarathon μπορείτε να το διαβάσετε εδώ .

Agatha Christie Marathon Part 2



ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΝΕΓΡΟΙ 

Δέκα Μικροί Νεγροί - Αγκάθα Κρίστι

Από τα πιο γνωστά και δημοφιλή βιβλία της Αγκάθα Κρίστι, οι Δέκα μικροί νέγροι μας ταξιδεύουν στο νησί του Νέγρου, εκεί όπου δέκα εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι είναι καλεσμένοι από έναν άγνωστο και μυστηριώδες φιλοξενούμενο. Όσο προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο, φαίνεται πως κάποιος παίζει μαζί τους, ενώ από το πρώτο βράδυ κιόλας έχουμε τον πρώτο νεκρό. Κάθε βράδυ, μαζί με κάθε νέο πτώμα το παιδικό τραγούδι - not sic at all - ''δέκα μικρά αραπάκια'' φαίνεται να μιμείται τις κινήσεις του δολοφόνου.

Πτώμα το πτώμα φτάνουμε στην αλήθεια και στις αποκαλύψεις που βρίκσονται πίσω από κάθε φαινομενικά αθώο φιλοξενούμενο. Από τις πιο έξυπνες ιστορίες, έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο, και σε θεατρική παράσταση, είναι σίγουρα ένα από τα πιο κλασικά βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας!

Βαθμολογία: 4,2 /5

---------------------

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΚΡΟΥΝΤ

Ποιός σκότωσε τον Άκροϋντ

Ο Ηρακλής Πουαρό καλείται να αντιμετωπίσει μια ακόμη μυστήρια δολοφονία. Ο Ρότζερ Άκροϋντ βρίσκεται δολοφονημένος και μεταξύ των κατοίκων του Φρένλυ Παρκ βρίσκεται ο ύποπτος. Θεωρείται από τα πιο ανατρεπτικά βιβλία της Αγκαθα Κρίστι, και πρόκειται για την ιστορία που την έκανε γνωστή, και άφησε άφωνους κριτικούς και αναγνώστες. Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια, όμως η αποκάλυψη του δολοφόνου του Άκροϋντ θεωρείται μια από τις πιο ανατρεπτικές στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ένα άκρως θεατρικό κείμενο, που σε ταξιδεύει στον χρόνο, και έχει τη δύναμη να μαγεύει μέχρι και σήμερα! 

Βαθμολογία: 4,5 / 5

ΣΦΗΚΑ ΣΕ ΨΑΘΙΝΟ ΚΑΠΕΛΟ

Σφήκα σε ψάθινο καπέλο
Οι διακοπές του Ηρακλή Πουαρώ και το λοχαγού Χάστινκγς διακόπτονται απότομα όταν η νεαρή και όμορφη δεσποινίδα Μπάκλεϋ παραλίγο να δολοφονηθεί. Σύμφωνα με την ίδια είναι μάλιστα η τρίτη φορά που γίνεται μια απόπειρα δολοφονίας εις βάρος της. Ξαφνικά μπλέκονται πολλά πρόσωπα, μια κρυμμένη διαθήκη και οι ξαφνικοί θανάτοι όσων την περιτριγυρίζουν, όμως - σχεδόν - τίποτα δεν ξεφεύγει από τον Ηρακλή Πουαρό!

Μια από τις από τις πιο ανατρεπτικές ιστορίες, που διαβάζεται με μιας!

Βαθμολογία : 4,8 / 5



Το δεύτερο μέρος του #AgathaChristieMarathon έφτασε στο τέλος του!


Αυτά είναι τα τρια βιβλία της Αγκάθα Κρίστι που διάβασα αυτές τις ημέρες. Χαίρομαι γιατί μου άρεσαν και τα τρια πάρα πολύ, δεν βαρέθηκα λεπτό, ενώ η ανάγνωση τους δεν κράτησε πάνω από μια ημέρα! Λέτε να πάμε και για έναν τρίτο γύρο #AgathaChristieMarathon;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου