Ο Μπαμπάς δεν θέλει - Alain Le Saux

Ο μπαμπάς δεν θέλει... Τα παιδιά όμως θέλουν!

Μέσα από αυτό το εικονογραφημένο παραμύθι του Alain Le Saux διαβάζουμε 55 απαγορεύσεις του μπαμπά προς το παιδί του, κάθε μια με τη δική της εικονογράφηση, απαγορεύσεις που χαρίζουν χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους.

Ο μπαμπάς δεν θέλει - Alain Le Saux - Εκδόσεις Άγρα




Κάθε σελίδα έχει τη δική της ''καρικατουρίστικη'' εικονογράφηση, που μέσα από την υπερβολή και την καυστικότητα δείχνει όσα ο μπαμπάς δεν θέλει να κάνει το παιδί του! 'Ενα μικρό εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς για το πως πρέπει το παιδί να φέρεται είτε όταν είναι με κόσμο, είτε όταν είναι μόνο του. Γεγονότα και καταστάσεις που κάθε παιδί έχει κάνει, ή σίγουρα έχει σκεφτεί να κάνει!

Διαβάζοντας το κανείς σίγουρα θα ταυτιστεί είτε με τη μια μεριά ή την άλλη, σε αυτήν την ''κόντρα'' μικρών και μεγάλων. Με απλό και κατανοητό τρόπο οι μικροί μας φίλοι θα μπορέσουν να διαβάσουν διασκεδάζοντας τι είναι ''σωστό'' και τι όχι, πως πρέπει να συμπεριφέρονται, να μιλάνε ή ακόμη και να υπακούν στις εντολές των γονιών τους όταν κάνουν αταξίες! Αταξίες που για ένα παιδί μπορεί να μοιάζουν φυσιολογικές, και που έχουν να κάνουν με το σώμα και τις λειτουργίες του, την αίσθηση του κινδύνου, καθώς και με στοιχεία του χαρακτήρα του.

Επίσης, θεωρώ αξιοσημείωτο το γεγονός πως είναι ένα παιδικό παραμύθι που βάζει ενεργά τον ρόλο του πατέρα στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών του, μιας και μέχρι σχετικά πρόσφατα δεν αποτελούσε τόσο συνηθισμένη εικόνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου