Στο Δάσος - Tana French

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Το σημερινό post, αφορά ένα βιβλίο το οποίο ανήκει στα αγαπημένα μου είδη λογοτεχνίας, τα αστυνομικά. 

Σήμερα λοιπόν, θα ''φιλοξενήσουμε'', το βιβλίο της Tana French, με τίτλο Στο Δάσος, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα μυθιστόρημα που έχει βραβευτεί με αρκετά βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας, και που έχει γίνει παγκόσμιο best seller. 

Tana French - Στο Δάσος

Βρισκόμαστε στο Δουβλίνο, παρέα με τον ντετέκτιβ Ρομπ Ράιαν. Ο Ρομπ, κρύβει ένα βαθύ μυστικό, το οποίο δεν γνωρίζει κανείς. Εκτός από εμάς φυσικά ! Όταν ήταν δώδεκα χρονών, πήγε με άλλους δύο φίλους του στο δάσος. Χωρίς να έχει μνήμες από τότε, βρέθηκε μέσα στα αίματα, ενώ οι φίλοι του αγνοούνται όλα αυτά τα χρόνια. Όσο και αν προσπάθησε δε μπόρεσε να θυμηθεί το παραμικρό από το τι μπορεί να είχε συμβεί στο δάσος εκέινη την ημέρα. 

Σήμερα λοιπόν, εργάζεται στην αστυνομία με το νέο του όνομα, μέχρι που ερχεται αντιμέτωπος με ένα έγκλημα. Μια νεαρή κοπέλα βρίσκεται νεκρή, στο ίδιο δάσος όπου είχε βρεθεί και αυτός.

Η οικογένεια της νεαρής κοπέλας φαίνεται να κρύβει πολλά μυστικά, ενώ ένας αρχαιολογικός χώρος και ένας παράνομος αυτοκινητόδρομος ''μπαίνουν'' στο παιχνίδι. 

Ο Ρομπ, παρέα με την ντετέκτιβ Κάσι, προσπαθούν να λύσουν την υπόθεση, ενώ ξαφνικά διάφορες μνήμες και αναλαμπές του πρωταγωνιστή κάνουν την εμφάνιση τους. 

Παράλληλα βλέπουμε πολλά για τον χαρακτήρα του Ρομπ, ειδικά σε σχέση με το άλλο φύλο και το πώς αντιμετωπίζει τις σχέσεις του, αλλά και το πως ένα τραυματικό γεγονός από την παιδική του ηλικία τον έχει στιγματίσει, ακόμη και αν δεν θυμάται τίποτε από αυτό. 

Το βιβλίο της Tana FrenchΣτο Δάσος, ενώ ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με άφησε ανικανοποιήτη στο τέλος, αφού από τα δύο μυστήρια λύνεται μόνο το ένα. Επίσης πιστεύω πως ο όγκος του θα μπορούσε να είναι μικρότερος, αφού σε αρκετά σημεία έκανε μεγάλες περιγραφές, και είχε μεγάλες προτάσεις. 

Φυσικά, είχε αρκετή αγωνία, ανατροπές και μυστήριο, ενώ μου άρεσε που καθόλη τη διάρκεια του βιβλίου πλανιόταν στον αέρα μια ανατριχιαστική απειλή. Σίγουρα όμως θα προτιμούσα να έχουν λυθεί και τα δύο μυστήρια, αφού ακόμη και τώρα- μια εβδομάδα μετά τη λήξη του βιβλίου, αναρωτιέμαι τι έγινε στο δάσος! Ελπίζω  η Tana French, να μας χαρίσει τη συνέχειά του, και να μάθουμε σύντομα τι είχε συμβεί !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου