Το Ψηλότερο Βουνό Βιβλίων στον Κόσμο - Ροθίο Μπονίγια

Πιστέυω πως όλοι οι βιβλιόφιλοι ξεκίνησαμε το διάβασμα με κοινή αιτία, όμως το αγαπήσαμε για διαφορετικούς λόγους. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Η αγάπη για την λογοτεχνία και το ταξίδι στον κόσμο των σελίδων, που με χαρά και ενθουσιασμό θέλουμε να μοιραστούμε!

Επίσης πιστέυω πως εάν υπάρχει ένα βιβλίο που είναι ικανό να σε γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, και να σου θυμήσει τον εαυτό σου στην παιδική ηλικία, να σε κάνει να χαμογελάσεις και λίγο να συγκινηθείς, και να θελήσεις να το μοιραστείς με όλον τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, τότε είσαι στο κατάλληλο άρθρο!

Το ψηλότερο βουνό βιβλίων στον κόσμο, του Ροθίο Μπονίγια!

Το Ψηλότερο Βουνό Βιβλίων στον Κόσμο, Ροθίο Μπονίγια

Ο μικρός Ερρίκος έχει ένα και μόνο όνειρο. Να μπορέσει να πετάξει. Κάθεται και χαζεύει τα πουλιά, τα αεροπλάνα, μέχρι και στον Άγιο Βασίλη ζητάει κάθε χρόνο φτερά. Στα γενέθλια του, η μητέρα του, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Του έδωσε ένα βιβλίο. Ο μικρός Ερρίκος δεν κατάλαβε πως μπορεί να πετάξει με ένα απλό βιβλίο, όμως με την πρώτη ανάγνωση κόλλησε και πήρε αμέσως και άλλο βιβλίο, και άλλο, και άλλο...και άλλο! Μέχρι που έφτασε τόσο ψηλά, και τοτε μπόρεσε και κατάλαβε αυτό που του εξήγησε η μαμά του! Με όλα αυτά τα βιβλία που είχε διαβάσει, όχι μόνο είχε πετάξει ψηλά αλλά είχε ταξιδέψει και σε άλλους κόσμους, σε άλλα μέρη μαγικά και παραμυθένια!

Αυτή η ιστορία δείχνει με έναν πολύ όμορφο και τρυφερό τρόπο πως το βιβλίο μπορεί να ταξιδέψει ένα παιδί -και όχι μόνο!- και πως τα βιβλία αλλάζουν την ζωή κάποιου. Τα βιβλία είναι δώρο, και μέσα από αυτήν την ιστορία οι μικρού ανανγώστες σίγουρα θα θελήσουν να γίνουν και αυτοί σαν τον Ερρίκο και να ταξιδέψουν, να φτάσουν πολύ ψηλά, και να νιώσουν την μαγεία που βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο!

Όλοι κάποτε ήμασταν ο ήρωας αυτού του βιβλίου! Και είναι μια ευκαιρία να το διαβάσουν και άλλα παιδιά, και να γεμίσουμε με ψηλά βουνά βιβλίων και Ερρίκους που πετάνε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου