Κυνήγι Μαγισσών - Stacey Halls

 Ένα υπέροχο και «μαγευτικό» ταξίδι στο 1600, με μια ιστορία η οποία διαβάζεται γρήγορα και σε καθηλώνει! Η δεκαεπτάχρονη Φλίτγουντ διανύει την τέταρτη εγκυμοσύνη της- χωρίς όμως να έχει φέρει μέχρι στιγμής ένα παιδί στον κόσμο. Μια ημέρα, βρίσκει κατά τύχη ένα γράμμα του γιατρού της, που αναγράφει ότι δε θα μπορέσει να επιβιώσει από μια ακόμη εγκυμοσύνη. Έτσι, λυπημένη τρέχει στο δάσος, όπου συναντά την Αλις, μια φτωχή μαία. Οι δυο κοπέλες αναπτύσσουν μια δυνατή σχέση, και η Άλις θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την Φλίτγουντ. Όλα όμως ανατρέπονται, τη στιγμή που η Άλις κατηγορείται για μαγεία, και ένας από τους βασικούς εχθρούς της δεν είναι άλλος από τον σύζυγο της Φλίτγουντ. 





Φυσικά, η ιστορία δεν μένει μόνο εκεί αφού πολλά μυστικά αποκαλύπτονται, μυστικά που κάνουν την Φλίτγουντ κομμάτια, ενώ από την άλλη βλέπουμε την πορεία και την εξέλιξη της δίκης των μαγισσών του Πεντλ - γεγονός από το οποίο η συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία! 


Είναι ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται πολύ γρήγορα. Μου άρεσε πολύ η σχέση που ανέπτυξαν οι δυο αυτές γυναίκες. Στο βιβλίο συναντάμε με πολύ ρεαλιστικό τρόπο την εποχή, το πως συμπεριφέρονταν στις γυναίκες, το ποσό «σημαντικό» ήταν να τεκνοποιήσει μια - ανήλικη- γυναίκα - αλλά φυσικά και τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες. Μεγάλο κομμάτι καταλαμβάνουν και οι δεισιδαιμονίες και οι προκαταλήψεις, και όλο αυτό το κυνήγι μαγισσών ! 


Τα τρία πρώτα μέρη του βιβλίου μου άρεσαν πάρα πολύ, ήταν αρκετά ατμοσφαιρικό, είχε μυστήριο και ανατροπές και ωραίες λεπτομέρειες. Το τέταρτο μέρος μου φάνηκε πως κύλησε αρκετά γρήγορα και «τακτοποιημένα». Θα ήθελα κάτι παραπάνω, για να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα μέρη, και κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες για την ιστορία που τόσο ωραία είχε χτιστεί! 


Σε γενικές γραμμές ήταν ένα πολύ ωραίο βιβλίο, που μπλέκει πραγματικά γεγονότα - αφού πολλά από τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας είναι πραγματικά- με τη μυθιστορία, χαρίζοντας μας ένα κυνήγι μαγισσών που κατά βάθος εξυμνεί τη γυναικεία φιλία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου