Η Λεία - Yrsa Sigurdardottir

Ένα βιβλίο που με έκανε να κολλήσω από τις πρώτες κιόλας σελίδες! Πολλές και διαφορετικές ιστορίες που όμως κάπως κουμπώνουν στο τέλος. Μυστήριο, αγωνία και ένα συνεχές αίσθημα τρόμου ! Έντονο μεταφυσικό στοιχείο , παγωνιά , τόσο έντονη που ένιωθα να κρυώνω ενώ το διάβαζα, και ένα βιβλίο που θες δεν θες το σκέφτεσαι συνέχεια γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου! 





Οι βασικές ιστορίες του βιβλίου είναι τρεις και τα κεφαλαία εναλλάσσονται μεταξύ τους. Αρχικά, έχουμε την αναζήτηση μιας ομάδας τεσσάρων ατόμων που έχουν χαθεί στο Λοουνσοράιβι. Έχουν εγκαταλείψει τα πράγματα και τα ρούχα τους σε μια καλύβα. Γιατί έφυγαν χωρίς αυτά ; Τα έχουν καταφέρει; Και τι έχει συμβεί μεταξύ τους; Από τη μια βλέπουμε τις έρευνες των αστυνομικών, και από την άλλη, μας πηγαίνει στο παρελθόν και ξετυλίγεται το κουβάρι της παρέας. 


Έπειτα, στον απομονωμένο σταθμό ραντάρ στο Στοκσνες συμβαίνουν περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα. Και τέλος, ένα μικρό παιδικό παπούτσι που βρέθηκε θαμμένο σε μια αυλή, κάτω από από ένα κοντάρι σημαίας, ξυπνά μνήμες και προκαλεί ένα ταξίδι στο παρελθόν που η αλήθεια του είναι ακόμη πιο σκοτεινή από ότι φαντάζεται κανείς. 


Ένα βιβλίο που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα! Παρότι τα κεφαλαία δεν ήταν τόσο μικρά -(όπως επίσης και η γραμματοσειρά!)- διαβάζεται αρκετά γρήγορα και αυτό γιατί οι εξελίξεις δε σε αφήνουν σε ησυχία! Η αφήγηση στα κεφαλαία εναλλάσσεται όχι μόνο μεταξύ των βασικών ιστοριών αλλά και χρονικά. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Επίσης, μου άρεσε αρκετά το στήσιμο της ιστορίας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ξετυλίγονται και εν τέλει ενώνονται! 


Κάτι άλλο που με έκανε να απολαύσω αυτό το μυθιστόρημα, ήταν το έντονο στοιχείο του τρόμου και όλη αυτή η μοναδική αίσθηση που κατάφερε να μου δημιουργήσει  η συγγραφέας. Μια συνεχής ανατριχίλα, φοβερές περιγραφές είτε στα τοπία- το κρύο, τη μοναξιά και την παγωνιά , είτε στα συναισθήματα και στο φόβο των ηρώων, που κατάφερε και μου τα περνούσε έντονα! 


Ένα βιβλίο που διάβασα απνευστί και το προτείνω στους λάτρεις του είδους με κλειστά μάτια ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου