Τα σανδάλια - Jorge Semprún

«Είσαι ηδονή , κάθε κύμα ξέχωρο απ’όσα έπονται. Κι όλα μαζί, στο τέλος, εφορμούν. Είναι η θάλασσα πού λιώνει και γίνεται ένα, που αποκαλύπτεται. Είσαι ηδονή , κοράλλι σπασμών» 



Ένα μικρό και ερωτικό ανάγνωσμα σχετικά με έναν παράνομο δεσμό που κρατάει είκοσι χρόνια. Η Φρανς , δικηγόρος και ο Μπερνάρ,  δημοσιογράφος , γνωρίστηκαν ένα βράδυ σε μια έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ο ερωτικός Πικασο», στο Παρίσι. Η έλξη τους ήταν αμοιβαία από την πρώτη στιγμή. Και ο δεσμός τους παράνομος - όντας και οι δυο παντρεμένοι. 


Η Φρανς  αποφασίζει αυτή να είναι η τελευταία τους βραδιά. Στο δίλημμα έρωτας ή λογική υπάρχει άραγε νικητής; Και με τι κόστος ; Ένα ζευγάρι σανδάλια θα φέρει την ανατροπή. Και αν αναρωτιέστε σε μόλις 56 σελίδες ο Σεμπρούν καταφέρνει και μας συστήνει σε βάθος τους ήρωες τους, τη σχέση τους, τους προβληματισμούς τους και φυσικά στο τέλος κορυφώνει την ιστορία  με μια μεγάλη ανατροπή ! 


Ένα μικρό βιβλιο-σφηνάκι που διαβάζεται σε λιγότερο από μια ώρα και μέσω ενός μονολόγου μας ταξιδεύει στον σαρκικό έρωτα , το πάθος και τις σχέσεις. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου