Gemini - Ήρα Βλάχου

 Επέστρεψα από τις καλοκαιρινές μου διακοπές με ένα βιβλίο για το οποίο ήθελα εδώ και καιρό να γράψω ! Ένα ευκολοδιάβαστο μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές και που ενώ περίμενα να μου κρατήσει μεγάλη παρέα, διαψεύστηκα , και αυτό γιατί το διάβασα γρηγορότερα από όσο υπολόγιζα! 


Το βιβλίο είναι το Gemini , της αγαπημένης μου Ήρας ! Ήρα Βλάχου , αλλά για εμένα είναι η φίλη Ήρα με την οποία έχουμε μοιραστεί τόσα σχέδια και όνειρα που θα χαρώ πολύ να την δω να πραγματοποιεί όλα όσα έχει σκεφτεί, και αυτό γιατί το αξίζει! Όχι μόνο ως συγγραφέας βέβαια, αλλά κυρίως ως άνθρωπος ! Εγώ όμως εδώ θα σας γράψω για το συγγραφικό κομμάτι, όποτε πάμε να ξεκινήσουμε ! 









Το Gemini είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Καρδίτσας , την Κτιμενή. Εκεί, έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας , δυο δίδυμα αδέρφια θα βρεθούν και πάλι μαζί. Ο Αζίλ και η Λίζα, όνομα καθρέφτης , όπως και οι δεσμοί των δίδυμων αδερφών. Όμως, δεν είναι όλες οι σχέσεις των δίδυμων αδερφών ίδιες. Ο Αζίλ δεν θέλει να έχει επαφές με την αδερφή του, όμως όλα αλλάζουν εξαιτίας της Ανθής , της γυναίκας του, και έτσι κάνει πίσω.  Εκεί λοιπόν είναι που ξεκινάνε όλα τα βαθιά και καλά κρυμμένα μυστικά να βγαίνουν σιγά σιγά στην επιφάνεια. 


Οι σελίδες του βιβλίου γυρνάνε πολύ γρήγορα και αυτό γιατί οι εξελίξεις δε σε αφήνουν να κανείς διαφορετικά! Τα κεφαλαία είναι κοφτά και γρήγορα και πάντα σε αφήνουν σε κάποιο κρίσιμο σημείο για την υπόθεση! Παράλληλα , που και που βλέπουμε μια ιστορία από το παρελθόν, που όσο προχωράμε ξεδιαλύνεται. Σε όλη τη διάρκεια του βιβλίου , κάπου πάει το μυαλού σου, αλλά δεν ξέρεις και που ακριβώς! Μια μεγάλη ανατροπή , που δεν περίμενα και με εξέπληξε ευχάριστα, είναι ένα κεφάλαιο - μονόλογος της Λίζας , όπου μας περιγράφει την δίκη της ιστορία , μια ιστορία που μιλάει στην καρδιά και δίνει δύναμη σε κάθε γυναίκα. Ένα κομμάτι που αφορά την κακοποίηση και την ενδοοικογενειακή βία. Το είχα διαβάσει με κομμένη την ανάσα ! 


Ενώ όλο το βιβλίο ήταν πολύ κινηματογραφικό , ένιωθα σαν να έβλεπα μια σειρά , το συγκεκριμένο κομμάτι έδωσε παραπάνω θεατρικότητα. Πραγματικά, το διάβασα πολύ γρήγορα, μου κράτησε ωραία συντροφιά και χαίρομαι για την εξέλιξη της Ήρας , μιας και την παρακολουθώ από τα πρώτα της κιόλας βήματα! Ξέρω ότι ετοιμάζει και αλλά πράγματα, και ανυπομονώ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου