Ο Θάνατος του Οδυσσέα - Δημήτρης Σίμος

 Φίλες και φίλοι γεια σας και καλό μήνα ! Ο Οκτώβριος ήρθε , και εμείς είμαστε έτοιμοι για ζεστά ροφήματα, κουβέρτες και μπόλικο διάβασμα! Εύχομαι ο μήνας αυτός να είναι για όλους όμορφος και γεμάτος , και φυσικά , άκρως δημιουργικός!


Και μπορεί το φθινόπωρο να ήρθε για τα καλά, εγώ όμως σήμερα θα σας δείξω ένα από τα βιβλία που διάβασα το καλοκαίρι! Και δεν είναι ένα βιβλίο όποιο και όποιο , αλλά ένα βιβλίο ενός συγγραφέα που πλέον διαβάζω ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι! Το βιβλίο το οποίο αναφέρομαι δεν είναι άλλο από το τελευταίο βιβλίο του Δημήτρη Σίμου , με μια ακόμη περιπέτεια του αστυνόμου Καπετάνου, αυτή τη φορά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ο θάνατος του Οδυσσέα, μια ανατρεπτική ιστορία που σίγουρα θα λατρέψετε και δεν θα μπορείτε να αφήσετε από τα χέρια σας ! 


Αυτήν την φορά , μπαίνουμε σε σκοτεινά νερά από πολύ νωρίς ! Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Καπετάνος καλείται να διαπραγματευτεί την πιθανή αυτοκτονία ενός άντρα στην ταράτσα ενός ξενοδοχείου. Παρά τις διαπραγματεύσεις όμως, και οι δύο δεν πετυχαίνουν τον σκοπό τους , αφού δύο σφαίρες πετυχαίνουν το πρώτο θύμα αυτής της περιπέτειας. Τα πράγματα θα εξελιχθούν ακόμη πιο περίεργα όταν ένα ταριχευμένο τσακάλι θα βρεθεί στην ντουλάπα του νεκρού , και θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Η ιστορία δεν είναι τόσο απλή, αφού την υπόθεση θα αναλάβει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Μυστικά, εθνικιστικές οργανώσεις , παγίδες και ανατροπές μπλέκονται στην ιστορία , ενώ, όπως σε κάθε βιβλίο της σειράς έχουμε και μια δεύτερη ιστορία. 


Από την άλλη, όσον αφορά την παράλληλη ιστορία  , ο "Θείος" εκπαιδεύει μικρά παιδιά σε ένα περίεργο παιχνίδι εξουσίας. Σκληρή εκπαίδευση, ιδιαίτερα παιχνίδια και μια υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο. Με τι αντάλλαγμα όμως ; Όσο ενδιαφέρον είχε η πρώτη ιστορία , τόσο ακόμη απόλαυσα και την δεύτερη αφού με ιντρίγκαρε τόσο που πιστεύω πως άνετα στεκόταν και μόνη της ! Βέβαια, και αυτή τη φορά οι δύο ιστορίες συνδέονται με κάποιο τρόπο στο τέλος , βάζοντας πολλά κομμάτια του παζλ στη θέση τους και απαντώντας σε πολλά ερωτήματα ! 


Ακόμη, παρά το ότι αποτελεί την τρίτη ιστορία της σειράς , πιστεύω πως άνετα μπορεί να την διαβάσει κάποιος και αυτόνομα, αφού παρά το ότι ξέρουμε τους ήρωες καλά, είναι σαν να τους μαθαίνουμε λίγο περισσότερο!


Αγωνία , ανατροπές , ένας ώριμος Καπετάνος και ένας ακόμα πιο ώριμος Σίμος κάνουν αυτό το βιβλίο να είναι το καλύτερο του ! Ξέρω, το λέω σε κάθε βιβλίο του , αλλά το εννοώ! Πέρα από το στήσιμο των ιστοριών , την εξέλιξη , την σύνδεσή τους και το κομμάτι της αφήγησης και της πλοκής , ο συγγραφέας καταπιάνεται με ένα σωρό κοινωνικά θέματα , αυτή τη φορά τολμώντας να αγγίξει "βαριά" θέματα ! Η εμφάνιση και η άνοδος εθνικιστικών οργανώσεων , ορφανά παιδιά χωρίς οικογένεια που άθελά τους γίνονται πιόνια σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι , τα ενδότερα της αστυνομίας, και φυσικά κάποιοι που προσπαθούν να μείνουν αμερόληπτοι και δίκαιοι σε έναν κόσμο που κρύβει πολλά μυστικά και συνεχώς βουλιάζει , είναι μερικά από τα θέματα του βιβλίου, που σίγουρα καθηλώνουν! 


Πολύ δυνατή ιστορία , κινηματογραφική αφήγηση , ανατροπές, και ένα καλοδουλεμένο ξετύλιγμα μιας ιστορίας που στο τέλος του βιβλίο σε αφήνει με κομμένη την ανάσα ! Δεν ξέρω πως κατάφερα να το τελειώσω γρήγορα - αφού δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου - όμως , αμέσως αναφώνησα " Τι ;;; Αυτό ήταν ;;;"! Είναι από τα βιβλία που έξω σε γεμίζουν δεν σου φτάνουν !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου