Books Out Of The Box - Θεματικό κουτί για βιβλιόφιλους

Τους τελευταίους μήνες και η ελληνική αγορά απέκτησε πολλά βιβλιοφιλικά συνδρομητικά κουτιά! Μέχρι πριν από λίγο καιρό, τα βλέπαμε και τα ''ζηλεύαμε'' στο εξωτερικό! Βιβλία, κούπες, τετράδια, στυλό και διάφορα καλούδια που μόνο ένας πραγματικός βιβλιόφιλος μπορεί να εκτιμήσει, όλα κρυμένα σε ένα κουτί με κοινό θέμα!


Πλέον, μπορούμε να βρούμε και εμείς εδώ πολλές επιλογές. Όμως, εμένα την καρδιά μου, έκλεψαν τα κουτιά της γλυκιάς μας Σωτηρίας, από το βιβλιοπωλείο Διαγώνιος ( στην Νέα Μάκρη). Ο λόγος που το ξεχώρισα; Επειδή έχει πολλές κατηγορίες, αλλά και επειδή σε κάθε κατηγορία μπορείς εσύ να επιλέξεις το βιβλίο που επιθυμείς! Και αυτό για εμένα που έχω ήδη αρκετά βιβλία, και έχω τον ''φόβο'' μήπως μου τύχει κάποιο βιβλίο που ήδη υπάρχει στην συλλογή μου, όπως καταλαβαίνετε ενθουσιάστηκα!

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν έξι κατηορίες. Suspence, Pride, Classics, Kidlit, Geography και Romance. Εγώ επέλεξα την γεωγραφική κατηγορία, και το βιβλίο που μονοπώλησε πολλούς λογαριασμούς στο instagram, που δεν είναι άλλο, από το βιβλίο Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ! Εκτός όμως από το βιβλίο, το κουτί μου συνοδεύτηκε με αυτά τα υπέροχα καλούδια!



Είναι όλα τέλεια, και σχετικά με το θέμα του βιβλίου που επέλεξα! Έχω περιέργεια να δω τι θα περιέχουν τα υπόλοιπα κουτιά, και με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω σίγουρα και επόμενο. 


Και τώρα, πάμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την Σωτηρία και τα κουτιά της! Η Σωτηρία απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις του readoclock.gr και μας μιλάει για την ιδέα της! 


1. Τον τελευταίο καιρό , ολοένα και περισσότερα βιβλιοφιλικά κουτιά κάνουν την εμφάνιση τους στο Instagram , και αποτελούν μεγάλη χαρά για  τους βιβλιοφάγους. Ανάμεσα σε αυτά , προστέθηκε άλλο ένα , το Books out of the Box! Μίλησε μας για αυτό ! Πως σου ήρθε η ιδέα, τι περιλαμβάνουν και τι τα κάνουν να διαφέρουν από τα υπόλοιπα κουτιά!


Από την πρώτη εμφάνιση των βιβλιοκουτιων στο εξωτερικό, αγαπήσαμε την ιδέα! Έχουμε δει άπειρα unboxings και ακόμα δεν τα έχουμε χορτάσει! Θέλαμε εδώ και πολύ καιρό να δημιουργήσουμε κάτι αντίστοιχο για το ελληνικό κοινό αλλά καταφέραμε να αφοσιωθούμε στο project μόλις φέτος, ενώ έχουν ήδη κυκλοφορήσει και αρκετά ακόμα ελληνικά βιβλιοκουτιά - τα οποία είναι εξαιρετικά από ότι έχουμε δει! Επειδή λοιπόν υπάρχει μεγάλη προσφορά, θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα ξεχώριζε από τα υπόλοιπα, που θα κάλυπτε ίσως κάποιο κενό. Έτσι φτιάξαμε μια γκάμα θεματικών κουτιών τα οποία δεν είναι συνδρομητικά -αγοράζεις όποτε θες, όποιο θες- και στα οποία το βιβλίο το διαλέγεις εσύ ανάμεσα σε 5-7 επιλογές που σου δίνουμε για κάθε κουτί! Έτσι όσοι ήταν διστακτικοί να αγοράσουν ένα κουτί στο οποίο μπορεί να υπήρχε ένα βιβλίο που είτε το είχαν ήδη είτε δεν ήταν του γούστου τους, μπορούν τώρα να επιλέξουν μόνοι τους αυτό που τους αρέσει και να κρατήσουν τον αέρα του μυστηρίου για τα συνοδευτικά αντικείμενα που έχουμε βάλει σε κάθε κουτί!


2. Γεωγραφία , κλασικά , pride, suspence και ρομαντικά είναι οι κατηγορίες των κουτιών Books out of the Box ! Υπάρχει κάποια που έχει ξεχωρίσει και κάποια που πιστεύεις πως έχει ''αδικηθεί'';


Μέχρι στιγμής, στον ένα περίπου μήνα που «τρέχει» το εγχείρημά μας, έχει τα πρωτεία το suspense box! Δεν μας κάνει εντύπωση βέβαια γιατί ειδικά το καλοκαίρι, το είδος αυτό είναι πολύ αγαπητό στο αναγνωστικό κοινό και, χωρίς να θέλουμε να περιαυτολογήσουμε... πολύ, οι επιλογές που έχουμε βάλει στα βιβλία είναι φοβερές! Το κουτί που έχει αδικηθεί λιγάκι είναι το ρομαντικό... και μας έκανε αρκετή εντύπωση μιας και βιβλιοκουτιά αντίστοιχης θεματολογίας στο εξωτερικό σκίζουν! Αλλά ίσως θέλει το χρόνο του και αυτό!


3. Ξέρω πως επιλέγεις προσωπικά και μεγαλη λεπτομέρεια ο,τιδηποτε μπαίνει μέσα στο κουτί ! Θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο για την διαδικασία δημιουργίας ενός κουτιού ; Πως γίνεται η επιλογή των προϊόντων που συνοδεύουν τα βιβλία; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες στην υλοποίηση του εγχειρήματος; Και φυσικά , πως ένιωσες όταν το είδες ολοκληρωμένο!


Πραγματικά κάθε αντικείμενο που έχουμε διαλέξει για το κάθε κουτί, το διαλέξαμε μετά από σκέψη και ψάξιμο! Προσπαθούμε να βρίσκουμε αντικείμενα που να είναι ταυτόχρονα χρηστικά, πρωτότυπα, διασκεδαστικά αλλά φυσικά και κοντά στη θεματολογία του κάθε κουτιού. Η δυσκολία έγκειται κυρίως στο να βρούμε τα αντικείμενα που θέλουμε στον ιδανικό συνδυασμό ποιότητας και τιμής. Η ποιότητα είναι πολύ σημαντική για μας γιατί δε θέλουμε να γεμίζουμε απλά τα κουτιά με προϊόντα που θα μπουν σε ένα συρτάρι και θα ξεχαστούν... Θέλουμε ο παραλήπτης του κουτιού να αξιοποιήσει όλα όσα του στέλνουμε! Το κομμάτι της τιμής όμως πρέπει να ληφθεί υπόψιν γιατί δε θα θέλαμε τα κουτιά μας να γίνουν απαγορευτικά για το πορτοφόλι του μέσου αναγνώστη! Όταν καταφέραμε να βρούμε όλα τα πράγματα που κάλυπταν όλες τις προϋποθέσεις αυτές και φτιάξαμε την πρώτη «φουρνιά» κουτιών, η συγκίνησή μας ήταν μεγάλη! Και ακόμα μεγαλύτερη η ανυπομονησία μας να φτάσουν τα κουτιά αυτά στα σωστά χέρια που θα μας πουν την ειλικρινή τους άποψη για να χαρούμε – αλλά και να βελτιωθούμε!


4. Τι θα ήθελες να νιώθει κάποιος που ανοίγει ένα κουτί Books out of the Box


Εύκολη ερώτηση... θέλουμε να νιώθει λες και επέστρεψε στα Χριστούγεννα των παιδικών του χρόνων! Ανυπομονησία να δει τα «δώρα», περιέργεια, ενθουσιασμό... Να «παίξει» με τα πράγματα- έκπληξη του κουτιού και να χαθεί στις σελίδες του βιβλίου που διάλεξε! Και ιδανικά να θυμηθεί να βγάλει και κανένα βίντεο να μας στείλει για να χαρούμε και εμείς μαζί του! Είπαμε... είμαστε junkies για unboxings!


5. Έχεις σκεφτεί στο μέλλον να προσθέσεις και νέες κατηγορίες, ή ίσως κάποιαθεματική limited σειρά ; ( Πες ναι!!!) 


Χμμμ αν και ίσως δεν θα πρεπε να αποκαλύψω τα σατανικά μου σχέδια θα πω μόνο ότι και νέες θεματικές κουτιών βρίσκονται στα σκαριά αλλά και δύο LIMITED EDITION boxes για τα οποία είμαστε πολύ πολύ πολύ ενθουσιασμένοι! Stay tuned που λένε και στο χωριό!


6. Και τώρα , ήρθε η ώρα για ένα μικρό παιχνίδι ! Εάν είχες τη δυνατότητα να κάνεις δώρο σε κάποιον διάσημο ένα κουτί Book out of the Box, ποιος θα ήταν αυτός για κάθε κατηγορία; 


Ω , τέλεια ερώτηση! Δυσκολεύομαι να επιλέξω σε τέτοια παιχνίδια αλλά για να δούμε... Το Γεωγραφικό μας κουτί θα θελα να το στείλω στον Christopher Paolini για να τον ταξιδέψω και αυτόν λίγο όπως με ταξίδεψε και αυτός όταν ήμουν μικρή στον κόσμο του Έραγκον - εντάξει, εντάξει, στον Tolkien θα θελα να το στείλω αλλά είναι κάπως νεκρός αυτή τη στιγμή και δεν μπορεί να το παραλάβει! Το suspense box θα πάει στον σκηνοθέτη Μ Νight Shyamalan για να μείνει μια φορά και αυτός ξάγρυπνος όπως μας αφήνει εμάς με τις ταινίες του! ( σ.σ. δείτε τη τελευταία του και θα με θυμηθείτε) Το romance θα το στείλω στον έρωτά μου τον Tom Hiddleston γιατι φαίνεται ρομαντική ψυχή και γιατί ίσως τον σαγηνεύσουν οι επιλογές μου και επιτέλους με ερωτευτεί! Το pride box θα το κλωνοποιήσω και θα το στείλω σε όλους τους διάσημους φασιστάκους μπας και ανοίξουν τα μάτια τους στην πραγματικότητα! Το classics θα πάει με συνοπτικές διαδικασίες στην αγαπημένη μου Keira Knightley μπας και εμπνευστεί από κάποια ηρωίδα και την ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη με την ίδια επιτυχία που το έκανε για την Elizabeth Bennet και την Anna Karenina! Τέλος το παιδικό μας κουτί θα το στελνα στην Κάρμεν Ρουγγέρη για να εκτιμήσει τη τελειότητα των ιστοριών (γκουχ του Κοκό γκουχ γκουχ) και να το κάνει θεατρικό!


Ευχαριστώ πολύ την Σωτηρία για τις εύστοχες απαντήσεις της, και σας καλούμε και εσάς να ταξιδέψετε με ένα βιβλίο!


Υ.γ. Στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων μπορείτε να επιλέξετε και την Περιπέτεια του Κοκό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου