Μέτ-Α Μαριάννα Φλώρου

Μέτ-Α

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!

Μια καθηγήτρια κολλεγίου, ένας ανεξιχνίαστος φόνος στην Κύπρο, ένα - τυχαίο;- ταξίδι, μια επίμονη γραμματέας, μια σχέση που έχει τελειώσει αλλά έχει αφήσει αρκετό πόνο, μια σχέση της μιας βραδιάς που μάλλον δεν υπάρχει, ταξίδι στο παρόν και στο παρελθόν,  αγωνία, μυστήριο και άπλετο χιούμορ. Όλα αυτά είναι το Μέτ-Α της Μαριάννας Φλώρου, ένα μυθιστόρημα που τα έχει όλα!


Η Σοφία, μια ιδιόρρυθμη καθηγήτρια κολλεγίου, ροκού, τσαμπουκαλού και λίγο εξαρτημένη με το ποτό και την πρωήν σχέση της με τον Βαρόνο, βρίσκεται άθελα της μπλεγμένη σε μια ιστορία ενός ανεξιχνιαστου εγκλήματος. Όλα ξεκινούν όταν θα υπερασπιστεί τη γραμματέα του κολλεγίου που εργάζεται, Μελίνα, και με αυτόν τον τρόπο η Μελίνα την χρίζει κατάλληλη να αποδόσει δικαιοσύνη, σε ένα έγκλημα που έγινε στην Κύπρο. Και σαν από σύμτπωση, δεν θα αργήσουν να βρεθούν στο νησί της Αφροδίτης, εξαιτίας ενός συνεδρίου. Και τα παιχνίδια της τύχης συνεχίζονται, αφού όχι μόνο θα προσπαθήσουν να λύσουν αυτό το μυστήριο, αλλά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Μαφία. Μεταξύ ραντεβού, συνεδρίου, ποτού και περιπέτειας υπάρχει και ένα ατέλειωτο κυνήγι, όχι μόνο από την Μαφία στους επίδοξους ντετέκτιβ, αλλά από τον Βαρόνο στηις σκέψεις της Σοφίας. Η Σοφία, από τη στιγμή που πάτησε το πόδι της στο νησί, νιώθει πιο έντονη την επιθυμία να σκέφτεται αυτήν την σχέση που σημάδεψε την ζωή και την καρδιά της. 

Είναι ένα ανάλαφρο μυθιστόρημα που διαβάζεται πολύ ευχάριστα. Αφενός έχει το μυστήριο, λόγω της προσπάθειας λύσης του εγκλήματος, και όλες αυτές οι συμπτώσεις δίνουν περισσότερη ατμόσφαιρα στην όλη υπόθεση . Το χιούμορ είναι βασικό συστατικό του Μέτ-Α, όμως δεν λείπουν και οι πιο σοβαρές του στιγμές. Ο πόνος της σχέσης είναι εκεί, όσο και αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον ''τσαμπουκά''και το χιούμορ. Απόλαυσα πολύ και τον χαρακτήρα της Μελίνας, που είναι πιο ''καρικατούρα'', και με την αθωότητα και τον τρόπο που αντιμετώπιζε τις καταστάσεις, έφερνε τις απαραίτητες ισοροροπίες. Όλοι οι χαρακτήρες είχαν την δική τους δυναμική, και παρά τα ευτράπελα και τα όσα συνέβησαν - σίγουρα δεν είναι μια ιστορία που μπορεί να συμβεί στον κάθε έναν! - στο τέλος σε αφήνει με αρκετά συναισθήματα. 

Επίσης, μου άρεσαν πολύ οι μουσικές αναφορές που συνόδευαν τα περισσότερα κεφάλαια. Αν και τα περισσότερα περιστατικά είναι ''τραβηγμένα'', ταιριάζουν απόλυτα στην ιστορία! Αν και στην αρχή φαινόταν πως το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας θα αποτελούσε η λύση του εγκλήματος, τελικά, πραγματικός πρωταγωνιστής είναι η σχέση- φάντασμα με τον Βαρόνο.

Αν ψάχνετε ένα μυθιστόρημα γεμάτο χιούμορ, αρκετή περιπέτεια και καμουφλαρισμένο πόνο, τότε το Μέτ-Α είναι η απάντηση σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου