Θετική Ενέργεια, Υπέροχη Ζωή - Βεξ Κινγκ

Ένα από τα βιβλία που συνόδευσε τις διακοπές που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν το βιβλίο του Βεξ Κινγκ '' Θετική Ενέργεια, Υπέροχη Ζωή'', που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Είναι ένα βιβλίο που ανήκει στο είδος της αυτοβελτίωσης, και όπως γράφει και στο εξώφυλλο δείχνει πως η αγάπη για τον εαυτό σας είναι το κλειδί που ανοίγει τον δρόμο για το μεγαλείο που κρύβετε μέσα σας. Το βιβλίο που θα αλλάξει τη ζωή σας!

Το συγκεκριμένο βιβλίο το διάβασα σε μόλις μια ημέρα, ξαπλωμένη στην παραλία, και η αλήθεια είναι πως μου άρεσε πολύ, με γέμισε θετική ενέργεια, και με βοήθησε να καταλάβω κάτι αυτονόητο. Πως η αγάπη για τον εαυτό μας και για τα απλά πράγματα που μας γεμίζουν ευτυχία είναι αρκετά για να πούμε πως έχουμε όσα χρειαζόμαστε.





Ο Βεξ Κινκγ, ο οποίος εργάζεται ως σύμβουλος σε θέματα βελτίωσης της καθημερινής ζωής, υπογράφει ένα εύκολο στην ανάγνωση βιβλίο, στο οποίο υπάρχουν και κάποιες πολύ όμορφες εικόνες, και που έχει σκοπό να σε βοηθήσει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. 

Οι συμβουλές που δίνει είναι εύκολες στην πράξη, και έχουν βάση και λογική, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ στα βιβλία του είδους! Προσωπικά, θέλω να ταυτίζομαι με όσα γράφει ένα βιβλίο, και όχι να μου δίνει συμβουλές κουνώντας μου το δάχτυλο. Το βιβλίο Θετική Ενέργεια, Υπέροχη Ζώη, είναι χωρισμένο σε εφτά μέρη. Στις πρώτες σελίδες του βιβλίου εξηγεί πως λειτουργεί ο νόμος της έλξης, και πως να στείλει κάποιος δονήσεις στο σύμπαν. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως αν απλώς σκεφτείς κάτι θα γίνει, όμως αν το σκέφτεσαι, το θες πολύ και δουλεύεις για αυτό, τότε ναι, πιστεύω πως θα γίνει! Συνεχίζοντας, δίνει κάποιες συμβουλές σχετικά με το πως μπορεί να βάλει κάποιος περισσότερη θετική ενέργεια στη ζωή του. Βρήκα πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον αυτό το κομμάτι. Αν και τα περισσότερα είναι πράγματα που λίγο πολύ τα γνωρίζουμε, αν δεν έχουμε την κατάλληλη ώθηση, δύσκολα ξεβολευόμαστε. Και αυτό το βιβλίο, μου έδωσε αυτήν την ώθηση!

Έπειτα, αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του βιβλίο στον εαυτό μας. Πως και γιατί πρέπει να τον αποδεχτούμε, να τον αγκαλιάσουμε, να τον γνωρίσουμε καλύτερα, να τον συγχωρέσουμε και να του δώσουμε τα καλύτερα εφόδια!

Στη συνέχεια, προσεγγίζει το θέμα της επίτευξης των στόχων, και πως αυτοί περνάνε από τη σφαίρα του μυαλού μας, στην πράξη. Πέρα από τις πράξεις, τονίζει και την δύναμη των λέξεων, το πως βοηθάει η καταγραφή των στόχων, αλλά και πως να ξεπεράσουμε πιθανά εμπόδια και αποτυχίες. Και σε αυτό το κομμάτι, βασίζεται το τελευταίο μέρος του βιβλίου. Στον πόνο και στον σκοπό. Ο πόνος είναι κομμάτι της ζωής, επηρεάζει και αλλάζει τους ανθρώπους.

Κλείνοντας, θα έλεγα πως είναι ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο, που προσωπικά πέρασα πολύ ευχάριστα την ώρα μου διαβάζοντας το, σημείωσα αρκετές συμβουλές, και κάποιες έχω ήδη ξεκινήσει και τις εφαρμόζω και στην πράξη! Εάν σου αρέσουν τα βιβλία του είδους, και ψάχνεις κάτι να σε ωθήσει στο να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να παλέψεις για τους στόχους σου, τότε σίγουρα σου το προτείνω!

---

Μπορείς να βρεις το βιβλίο του Βεξ Κινγκ ''Θετική Ενέργεια, Υπέροχη Ζωή'' : ΕΔΩ!


---

Δύο ακόμη βιβλία του είδους που ξεχώρισα:

Αγάπη για το λιγότερο τέλειο - Haemin Sunim


Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι - Haemin Sunim

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου