Αδέσποτοι Δρόμοι - Χριστίνα Φούσκα

Μικρές ιστορίες της πόλης, με αφηγητή έναν αδέσποτο σκύλο. Η Χριστίνα Φούσκα, υπογράφει το βιβλίο με τίτλο Αδέσποτοι Δρόμοι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΩ, και μας παρασύρει σε έναν κόσμο που είναι τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από εμάς! Μικρές ιστορίες, με μεγάλα νοήματα...



Ένας αδέσποτος αλλά εξανθρωπισμένος σκύλος τριγυρνάει στην Αθήνα και αφηγείται όσα συναντάει μπροστά του. Ανθρώπους της νύχτας, του περιθωρίου, ανθρώπους με άδεια τσέπη, μα με μεγάλη ψυχή, λωποδύτες, φυλακόβιους και εραστές. Τους περιεργάζεται, άλλες φορές τους κατανοεί, και άλλες μένει να απορεί με τις πράξεις τους. Κάθε φορά που συναντάει κάποιον κοντοστέκεται και αφουγκράζεται, στέκει σαν φίλος και ύστερα αποχωρεί. Συνεχίζει τον δρόμο του στην ομορφάσχημη Αθήνα, και κάθε πεζοδρόμιο που διασχίζει κρύβει τη δική του ιστορία, και τους δικούς του ανθρώπους. Εικόνες και συναισθήματα αναμιγνύονται μαζί με τον πιο γλυκό και αθώο αφηγητή. Μπορεί να είναι σκύλος, μα σκέφτεται ανθρώπινα - πιο πολύ και από άνθρωπο!- , περιπλανητής που τα μάτια του βλέπουν βαθιά, στις ψυχές των ανθρώπων, τα αυτιά του ακούν τον πόνο και την πίκρα που κρύβουν μέσα τους, και η καρδιά του μπορεί να χωρέσει όλους τους ανθρώπους στους οποίους η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη. 

Οι Αδέσποτοι δρόμοι, μπορεί να είναι ένα μικρό σε έκταση βιβλίο, και να διαβάζεται με μια ανάσα, όμως καταφέρνει να γεμίσει τον αναγνώστη εικόνες και συναισθήματα, που σίγουρα μένουν χαραγμένα στο νου για ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου