Βραδινά Ραντεβού - Τατιάνα Τζινιώλη

Μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα, το polar vortex ( πολική δίνη) που έπληξε τις βορειοδυτικές πολιτείες, τζαζ και δύο άγνωστοι που γνωρίζονται και ερωτεύονται στο Σικάγο. *

Η Κάλι και ο Κέιν, είναι οι δύο πρωταγωνιστές της νέας ερωτικής ιστορίας της Τατιάνας Τζινιώλη, με τίτλο Βραδινά Ραντεβού, που κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.






Η Κάλι είναι μια φωτογράφος, και πιο συγκεκριμένα φωτογράφος φαγητών, που ζει μια ήσυχη και συνηθισμένη θα λέγαμε ζωή, με τον επί χρόνια σύντροφό της. Σύντομα θα ανακαλύψει πως αυτή η σχέση δεν τη γεμίζει πια, και θα τολμήσει να κάνει τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της, και να αφήσει πίσω το παρελθόν που την κρατούσε πίσω, πηγαίνοντας παρακάτω. Η ζωή της θα αλλάξει όταν θα συναντήσει έναν όμορφο νεαρό σε ένα καφέ.

Ο νεαρός αυτός, δεν είναι άλλος από τον Κέιν, ιδιοκτήτη ενός καφέ- γκαλερί , που έχει μαζί με τον πολύ καλό του φίλο. Θα προσέξει και αυτός την Κάλι, και η σπίθα δε θα αργήσει να ανάψει ανάμεσα τους. Ένα ταξίδι της Κάλι στο Βανκούβερ θα τους χωρίσει, και θα τους αναγκάσει να μιλάνε για πολλές ώρες στο τηλέφωνο, ενώ όταν η Κάλι αποκλειστεί σε ένα ξενοδοχείο λόγω του φαινομένου του polar vortex, εκείνος θα τρέξει να τη συναντήσει. Και κάπως έτσι τα βραδινά ραντεβού θα πάρουν σάρκα και οστά!

Αυτή τη φορά η Τατιάνα Τζινιώλη μας ταξιδεύει στο Σικάγο, και στο καιρικό φαινόμενο που πέρυσι έπληξε τις περιοχές της Αμερικής.  Ο τρόπος με τον οποίον περιγράφονται τα μέρη είναι πολύ ζωντανός και σε κάνει όντως να νομίζεις ότι ταξιδεύεις και εσύ μαζί με τους χαρακτήρες! Οι δε χαρακτήρες είναι πολύ σημερινοί, και εύκολα μπορεί κάποιος να ταυτιστεί είτε με την μια πλευρά, είτε με την άλλη. Φυσικά, και σε αυτό το βιβλίο, η πρωτοπρόσωπη αφήγηση εναλλάσσεται μεταξύ των πρωταγωνιστών σε κάθε κεφάλαιο. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να διαβάζουμε για το ίδιο γεγονός και από την πλευρά της Κάλι, αλλά και από την πλευρά του Κέιν. 

Κάτι που ακόμα μου άρεσε, είναι πως ο τρόπος γραφής του είναι πολύ σύγχρονος, ενώ με μια πρώτη ανάγνωση, εύκολα θα μπορούσε κανείς να πει ότι το βιβλίο είναι γραμμένο από κάποια συγγραφέα που ζει στο εξωτερικό, καθώς είναι προσεγμένη μέχρι και η παραμικρή λεπτομέρεια, όχι μόνο από τις περιγραφές των τοπίων ή των κτιρίων, αλλά ακόμα και από τις εκφράσεις που χρησιμοποιούνται! 


Είναι μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία, η οποία αν σε απορροφήσει, τότε θα τη διαβάσεις μονομιάς, αφού δε θα μπορείς να την αφήσεις από τα χέρια σου. Προσωπικά, το διάβασα σε μια μόλις ημέρα! Θα σε κάνει να χαλαρώσεις, να ταξιδέψεις, και να νιώσεις όλα τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών!

---

Βρείτε το βιβλίο της Τατιάνας Τζινιώλη Βραδινά Ραντεβού
---

'Ενα ακόμη βιβλίο της Τατιάνας Τζινιώλη που διάβασα :



* Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου