Λενιώ - Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα - Ελένη Μπιμπίρη

Η Λενιώ είχε παρατηρήσει από μικρή πως τα δάχτυλά της ήταν παράξενα και διαφορετικά από εκείνα των άλλων κοριτσιών. Ένιωθε περίεργα για αυτό της το χαρακτηριστικό και αδιαμαρτύρητα άκουγε τα κοροϊδευτικά σχόλια των συμμαθητών της. Μέχρι που κάποια στιγμή ένας φίλος της, ο Γιαννιός, της μίλησε για τα «καλά της χέρια» που αγαπούν τα ζώα, περιποιούνται τα φυτά και καταδέχονται άτομα που οι υπόλοιποι αγνοούν και απομονώνουν. Έτσι, με τον καιρό και με την υποστήριξη του φίλου της, η Λενιώ άρχισε να αποδέχεται τη διαφορετικότητά της – να την αγκαλιάζει και να την αγαπάει.

( από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου )




Μια ακόμη όμορφη ιστορία από τη συγγραφέα Ελένη Μπιμπίρη, η οποία μιλάει για ένα από τα θέματα που δε θα σταματήσουν ποτέ να απασχολούν τον πλανήτη. Η μικρή Λενιώ νιώθει άσχημα επειδή τα δάχτυλα της είναι ...κάπως... περίεργα! Θα νομίζει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτε σωστά εξαιτίας των δαχτύλων της. Όμως σύντομα θα μάθει πως με αυτά τα δάχτυλα μπορεί να κάνει ένα σωρό πράγματα. Έτσι θα μάθει όχι μόνο να τα αγαπάει, αλλά και πως κανένα εξωτερικό χαρακτηριστικό της δεν αλλάζει το χαρακτήρα της, αλλά και όσα κρύβει μέσα της!

Μια πολύ αξιόλογη ιστορία, η οποία έχει να μάθε πολλά στα παιδιά. Μέσα από αυτήν την ιστορία, πέρα από το να μάθουν τα παιδιά να αγαπούν όλα τους τα χαρακτηριστικά, θα μάθουν και για την αξία της φιλίας, αλλά και της βοήθειας στους άλλους. Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι δραστηριότητες που βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου, οι οποίες και αυτές με τη σειρά τους έχουν να διδάξουν και να μάθουν τα παιδιά να αναγνωρίσουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τους, αλλά και να απομονώσουν την εξωτερική εμφάνιση από το χαρακτήρα τους. 

----

Διαβάστε και για το δεύτερο βιβλίο της Ελένης Μπιμπίρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου