Ένα τραγούδι για την Αρμπόν - Guy Gavriel Kay

Πρόσφατα διάβασα το μυθιστόρημα του Guy Gavriel Kay με τίτλο Ένα τραγούδι για την Αμρπόν, και κατάλαβα για μια ακόμη φορά πόσο εύκολα και αβίαστα μπορεί κανείς  μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου να ταξιδέψει!

Η αλήθεια είναι πως με τα μυθιστορήματα φαντασίας δεν έχω μεγάλη επαφή, όμως μετά το Game of thrones, άρχισα να τα βλέπω με άλλα μάτια! Το Ένα τραγούδι για την Αρμπόν, είναι εμπνευσμένο από τον Μεσαίωνα και την εποχή των τροβαδούρων, και σίγουρα θα καταφέρει να ταξιδέψει τον αναγνώστη!






Βρισκόμαστε λοιπόν στην Αρμπόν, μια μεσαιωνική χώρα που θυμίζει τη Γαλλία. Εκεί οι τροβαδούροι, που παράλληλα είναι και ηγέτες της περιοχής, εξυμνούν τη ζωή και τον έρωτα. Φυσικά, η ιστορία δε θα συνεχιστεί έτσι ειρηνικά και όμορφα, αφού το γειτονικό βασίλειο της Γκορώ έχει άλλα σχέδια. Σύντομα θα ξεκινήσει μια σύγκρουση, θα μπλεχτούν χαρακτήρες και οι ιστορίες τους, και κάπως έτσι θα δημιουργηθεί ένα μυθιστόρημα που τα έχει όλα!

Τραγούδια, μουσική, αγάπη, μίσος, εκδίκηση, έρωτας, θάνατοι, ίντριγκες μυστικά και ανατροπές είναι κάποια από τα στοιχεία που το συνθέτουν! Η αλήθεια είναι πως αρχικά ένιωθα λίγο χαμένη, γιατί με μπέρδευαν τα πολλά ονόματα - πως φαίνεται ότι δεν έχω διαβάσει πολλά βιβλία φαντασίας!, και δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει / θα συμβεί. Από ένα σημείο και μετά ευτυχώς μπήκαν όλα στη θέση τους! Μου άρεσε που το βιβλίο χωριζόταν σε κεφάλαια ανά εποχές, καθώς μου άρεσε πολύ το ύφος του. Σε μεταφέρει πραγματικά σε άλλη εποχή, ενώ υπάρχει έντονα αυτό το μεσαιωνικό στοιχείο, καθώς συνδυάζει ιστορικά με φανταστικά στοιχεία. Αν κάτι δεν μου άρεσε τόσο, είναι πως βρήκα λίγο αδύναμους τους χαρακτήρες. Με συνεπήρε περισσότερο το setting, καθώς και ο τρόπος ήταν γραμμένο, παρά οι χαρακτήρες του.  Ακόμη, μου φάνηκε πιο πολύ σαν ένα βιβλίο που παντρεύει ιστορικά γεγονότα με μυθοπλασία, παρά λογοτεχνία του φανταστικού, παρόλα αυτά, δεν μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσε, καθώς και ότι έβαλα στη λίστα το Tigana!

Διαβάζετε λογοτεχνία του φανταστικού; Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο από αυτήν την κατηγορία;

--

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο του Guy Gavriel Kay, Ένα τραγούδι για την Αμρπόν ( εκδόσεις Anubis) online :ΕΔΩ.

--

Ένα ακόμη βιβλίο των εκδόσεων Anubis που ξεχώρισα :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου