Παγωμένος Κόσμος - A.G. Riddle -και Διαγωνισμός

Τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας είναι ένα είδος βιβλίων με τα οποία δεν είμαι πολύ εξοικειωμένη, καθώς δεν έχω μεγάλη εμπειρία από αυτά. Πρόσφατα βρέθηκε στα χέρια μου ένα βιβλίο, που από το οπισθόφυλλο του με εξίταρε και με έκανε να θέλω πολύ να το διαβάσω. Ο Παγωμένος Κόσμος του A.G. Riddle, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis, δε θα μπορούσε τελικά, από το να είναι το κατάλληλο βιβλίο για να ξεκινήσω να διαβάζω αυτό το είδος!

Παγωμένος Κόσμος - A.G. Riddle - Εκδόσεις Anubis


Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη για τη Γη και την ανθρωπότητα περίοδο, αφού η Εποχή των Παγετώνων έχει δημιουργήσει ένα είδος πολέμου για τον άνθρωπο. Η Γη έχει παγώσει, ενώ οι κάτοικοι της προσπαθούν να συγκεντρωθούν στις τελευταίες κατοικήσιμες ζώνες, και να εξασφαλίσουν μια θέση εκεί.

Οι επιστήμονες από την άλλη, ξεκινούν μια αποστολή στο Διάστημα, για να μπορέσουν να ανακαλύψουν για ποιον λόγο η Γη έχει καλυφθεί από πάγους. Μια αποστολή που αποδεικνύεται επικίνδυνη, γεμάτη μυστικά που ξεδιπλώνονται σελίδα σελίδα καθηλώνοντας τον αναγνώστη. 

Η αφήγηση εναλλάσσεται μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών του βιβλίου, των επιστημόνων Έμα και Τζέϊμς, κάνοντας την ιστορία να κυλάει νεράκι,  ενώ ενδιαφέρον έχει η προοπτική και των δύο, ειδικά όταν αναφέρονται στο ίδιο γεγονός. Η αγωνία είναι διάχυτη σε όλες τις σελίδες του βιβλίου, ενώ και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν παύουν να κρύβουν τα δικά τους μυστικά, που αποκαλύπτονται καθώς προχωράει το βιβλίο.

Ο A.G. Riddle υπογράφει ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα, ένα σύγχρονο page turner που παρά τον όγκο του διαβάζεται πολύ γρήγορα. Τα κομμάτια που έχουν να κάνουν με την επιστημονική φαντασία δεν είναι καθόλου δυσνόητα, ακόμα και για ένα αρχάριο με το είδος, όπως εγώ, δίνοντας ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες, όχι μόνο για την εξέλιξη της πλοκής αλλά και γενικότερα. Παρά την περιπέτεια και την πλοκή, πολύ καλοδουλεμένοι είναι και οι χαρακτήρες, κάτι που το θεωρώ μεγάλο συν για ένα τέτοιου είδους βιβλίο. 

Ο Παγωμένος Κόσμος είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με πολύ αγωνία, και αρκετό ενδιαφέρον. Ακόμα και αν δεν είστε φαν του είδους, νομίζω πως το συγκεκριμένο βιβλίο θα σας κάνει να αλλάξετε άποψη!

-----

Και για τους αναγνώστες του readoclock.gr :
Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Anubis, κληρώνουμε ένα αντίτυπο του βιβλίου του A.G. Riddle, Παγωμένος Κόσμος. Για να πάρετε μέρος και να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις πατήστε :ΕΔΩ !

2 σχόλια:

  1. Με όλα αυτά που συμβαίνουν θα φοβόμαστε να διαβάσουμε επιστημονική φαντασία χαχα. Αγαπημένες οι εκδόσεις Άνουμπις! Ευχαριστούμε Χαρουλίνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως η ζωή μας πλέον αποτελεί σίγουρα ένα τέτοιο σενάριο ! 🤣❤️

      Διαγραφή