Το Βιβλίο των Ονείρων - Nina George

Λίγο πριν να μπει ο Μάρτιος - και όταν νομίζαμε πως η ζωή μας θα κυλούσε όπως είχαμε προγραμματίσει - οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος, είχαν στείλει ένα από τα πιο όμορφα pr πακέτα, για να μπει καλά ο μήνας! Μέσα στα όμορφα καλούδια που περιλάμβανε το πακέτο, δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά και η παρουσία ενός βιβλίου! Το βιβλίο που υπήρχε στο δικό μου πακέτο, ήταν Το βιβλίο των ονείρων, από την Nina George, γνωστή για το best seller ''Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο''. Φυσικά, δε θα μπορούσα να μην το διαβάσω, και να μην σας γράψω για αυτό, αφού ήταν ένα βιβλίο που με φόρτισε συναισθηματικά και με συγκίνησε.

Το βιβλίο των ονείρων - Nina George -  Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Ο Χένρι είναι ένας πολεμικός ανταποκριτής, όπου μετά από ένα ατύχημα που είχε βρίσκεται στο νοσοκομείο, καθηλωμένος σε κώμα. Δύο επισκέπτες, άγνωστοι μεταξύ τους, θα ενωθούν από αυτό το γεγονός, και θα δουν τις ζωές τους να αλλάζουν. Ο έφηβος γιος του Χένρι, Σαμ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να έχει επαφή με τον πατέρα του, και η εκδότρια βιβλίων Έντι, που διατηρούσε σχέση με τον Χένρι, και δεν γνώριζε την ύπαρξη του πρώτου. Ο Σαμ και η Έντι θα γνωριστούν στους διαδρόμους του νοσοκομείου, και θα αναπτύξουν μια βαθιά φιλία, ενώ θα αναθεωρήσουν τις ζωές τους, και τις αποφάσεις που έχουν πάρει, ή που θα κληθούν να πάρουν. Αμέτοχος στις σκέψεις, δε μένει και ο Χένρι, ο οποίος κάνει μια αναδρομή στη ζωή του, και σε όσα τον έχουν κάνει τον άνθρωπο που είναι. 

Η αφήγηση εναλλάσσεται, και σε κάθε κεφάλαιο διαβάζουμε την ιστορία από την οπτική ενός εκ των τριών πρωταγωνιστών. Η αφήγηση του Χένρι, που είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι, όμως νιώθει, αισθάνεται και ακούει αλλά δε μπορεί να επικοινωνήσει με τους γύρω του, είναι καθηλωτική. Ο Σαμ, είναι ένας πολύ ευαίσθητος έφηβος, περήφανος για τον πατέρα του, χωρίς όμως να μην του λείπει η επαφή μεταξύ τους. Ένα γλυκό αγόρι, με ενσυναίσθηση, γεμάτο καλοσύνη και αρκετή ωριμότητα. Και η Έντι, εκδότρια βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, μια γυναίκα που αγάπησε βαθιά τον Χένρι, και έρχεται αντιμέτωπη με μια μεριά του την οποία δεν γνώριζε, αγκάλιασε το γιο του και προσπάθησε να του προσφέρει αγάπη και καλοσύνη. 

Είναι ένα μυθιστόρημα που κυλάει πολύ γρήγορα, ενώ είναι πολύ συναισθηματικό, χωρίς να γίνεται γλυκανάλατο. Αγγίζει πολλά θέματα ταυτόχρονα, όπως την αγάπη, τη φιλία, την ελπίδα, την μοναξιά και την απομόνωση. Είναι συγκινητικό, αληθινό και γλυκόπικρο. Οι χαρακτήρες είναι αληθοφανείς, και έχουν μέσα τους αγνότητα και καλοσύνη. Τα σημεία που ήταν στενάχωρα αντισταθμίστηκαν από διάφορα κομμάτια του βιβλίου που περνούσαν υποσυνείδητα μηνύματα μέσα από την αφήγηση, σχετικά με τη ζωή και την αγάπη, ενώ η ελπίδα πάντα αποτελεί φωτεινό μονοπάτι. 

Όπως γράφει και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ''Μπορούν άραγε, οι λάθος αποφάσεις να μας κάνουν ευτυχισμένους;''. Μετά την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου, θα τολμήσω να πω, πως ναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου