Λύτρωση - Yrsa Sigurdardottir

Αστυνομική ιστορία, κατευθείαν από την Ισλανδία, με μια συγγραφέα - της οποίας το όνομα όποιος διαβάσει σωστά μεμιάς αξίζει ένα χειροκρότημα! - που έχει αγαπηθεί από το κοινό, έρχεται να μας καθηλώσει για μια ακόμη φορά! Η Λύτρωση της Yrsa Sigurdardottir από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Λύτρωση - Yrsa Sigurdardottir -  Εκδόσεις Μεταίχμιο 
Η νεαρή Στέλλα δολοφονείται στις τουαλέτες ενός σινεμά, ενώ στο Snapchat δημοσιεύεται ένα βίντεο στο οποίο ζητάει συγχώρεση.  Το πτώμα βρίσκεται σύντομα, ενώ συνοδεύεται από ένα χαρτί με τον αριθμό 2. Ο επιθεωρητής Χούλνταρ και η παιδοψυχολόγος Φρέγια αναλαμβάνουν την υπόθεση, ανακρίνοντας τους έφηβους φίλους της. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, αφού η Στέλλα έκρυβε πολλά μυστικά. Όσο ο επιθεωρητής προσπαθεί να εξιχνιάσει την αλήθεια, γίνεται και άλλος φόνος, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται.

Η Λύτρωση είναι ένα αστυνομικό θρίλερ με κοινωνικές προεκτάσεις. Σκοτεινός πρωταγωνιστής, το εφηβικό bullying, που με ύπουλο τρόπο φωλιάζει στην καρδιά και στη συνείδηση προκαλώντας κακό. Η Yrsa Sigurdardottir υπογράφει ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί, με αγωνία και ανατροπές, κάνοντας σε να αναρωτιέσαι για το τι πραγματικά έχει συμβεί. Οι πρωταγωνιστές που έχουν αναλάβει την υπόθεση με τις ατάκες τους ελαφρύνουν το κλίμα της ιστορίας, ενώ από την άλλη μεριά τα σκοτεινά μυστικά των εφήβων προκαλούν τρόμο. Ένας ψυχολογικός τρόμος για το πόσο σκληροί μπορεί να είναι οι άνθρωποι πολλές φορές, και για το πόσο κακό μπορούν να κάνουν με τις - ακόμα πιο σκληρές - πράξεις τους. Η δε ειρωνεία, και οι τελευταίες σελίδες κάνουν το βιβλίο συγκλονιστικό, αφήνοντας τον αναγνώστη με πολλές σκέψεις και ανατρέποντας τελείως όλο το μυθιστόρημα, από αστυνομικό σε κοινωνικό. 

Η Λύτρωση μερικές φορές έρχεται αργά, αλλά έρχεται πάντα...!

---

Αγοράστε online το βιβλίο ΕΔΩ!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου