Ικιγκάι - Έκτορ Γκαρθία - Φρανσέσκ Μιράλλιες

Όπως έχω γράψει πολλές φορές, αγαπώ κάθε τι που σχετίζεται με την Ιαπωνία, καθώς είναι ένας πολιτισμός που θαυμάζω για πολλούς και διάφορους λόγους! Ένα βιβλίο που ήθελα να διαβάσω εδώ και αρκετό καιρό, ήταν το Ικιγκάι, των Έκτορ Γκαρθία και Φρανσέσκ Μιράλλιες, το οποίο αναλύει το Ικιγκάι ως έννοια, και τα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή!






Σε ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου, αναλύεται η έννοια του Ικιγκάι και γιατί είναι σημαντικό να το εντοπίσουμε. Το Ικιγκάι για τους Ιάπωνες, είναι μια πολυδιάστατη έννοια που περιλαμβάνει τον λόγο της ύπαρξης μας, το πάθος μας, το να συνδυάζουμε αυτό που αγαπάμε με αυτό που ο κόσμος χρειάζεται, αυτό στο οποίο είμαστε καλοί και φυσικά αυτό το οποίο θα μας αποφέρει έσοδα! Το Ικιγκάι κάποιοι άνθρωποι το έχουν βρει, κάποιοι το αναζητούν ακόμα! Τονίζεται η σημασία του, και πως το να το βρούμε και να αφιερωθούμε σε αυτό θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη.

Το επόμενο μέρος του βιβλίου ασχολείται με τα μυστικά της μακροζωίας, με απλά παραδείγματα από περιοχές που φημίζονται για αυτήν. Μάλιστα, μέσα σε αυτές είναι και η δική μας Ικαρία! Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα που αναφέρονται είναι πολύ απλά, ειδικά όσα έχουν να κάνουν με τη διατροφή, την ήπια άσκηση και τη διαχείριση του άγχους. Φυσικά, το συγκεκριμένο βιβλίο είναι και παρακινητικό, και αυτό είναι κάτι που μου άρεσε πολύ!

Θεωρώ πως είναι ένα βιβλίο το οποίο με ενέπνευσε πολύ, και με έκανε να συνεχίζω να ασχολούμαι με το Ικιγκάι μου χωρίς να απογοητεύομαι, και φυσικά να κάνω μικρά πράγματα και λεπτομέρειες που θα κάνουν τη ζωή μου καλύτερη! Εάν ψάχνετε ένα βιβλίο να σας εμπνεύσει και να σας βοηθήσει με μικρά tips να βελτιώσετε τη ψυχική και σωματική υγεία, τότε το Ικιγκάι είναι το βιβλίο σας!

---


Προμηθευτείτε το βιβλίο online : ΕΔΩ!

----

Δύο ακόμη βιβλία που με ενέπνευσαν :




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου