Συμφωνία Ζωής - Fredrik Backman

Είναι αξιοθαύμαστο πως μια μικρή ιστορία, λίγων μόλις σελίδων μπορεί όχι απλά να σε αγγίξει, αλλά και να σε βάλει σε πολλές και βαθιές σκέψεις, σχετικά με τη ζωή. Δύσκολο θέμα και βαρύ. O Fredrik Backman καταπιάνεται με αυτό με ευαισθησία και τρυφερότητα, χαρίζοντας μας μια πολύ όμορφη ιστορία, που θα αγγίξει κάθε αναγνώστη και θα τον βάλει σε πολλές σκέψεις. Αυτή είναι η Συμφωνία Ζωής.







Ένας άντρας, που έχει όχι μόνο όσα χρειάζεται στη ζωή, αλλά και πολλά παραπάνω - χρήματα, δόξα, φήμη - βρίσκεται στο νοσοκομείο, έπειτα από ένα ατύχημα. Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο νοσοκομείο, αφού έχει ξεκινήσει ήδη μια μάχη με τον καρκίνο. Εκεί, έρχεται αντιμέτωπος με τις σκέψεις του, αλλά και με τον απολογισμό της ζωής του. Μια ζωή, που ενώ φαινομενικά έχει τα πάντα, έχει αρκετά κενά. Ένα από αυτά, που πληγώνει και τον ίδιο βαθύτατα, είναι πως δεν έχει καλές σχέσεις με τον γιο του. Μέσα σε όλες αυτές τις σκέψεις, θα βρεθεί αντιμέτωπος και με κάτι ακόμα.  Με ένα πεντάχρονο κορίτσι, που παλεύει και αυτό με την ίδια ασθένεια. Ένα κορίτσι που γνωρίζει ότι είναι άρρωστο, που έχει απορίες σχετικά με τη ζωή και το θάνατο, και που περνάει το χρόνο του ζωγραφίζοντας. 

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο πρωταγωνιστής μας, έπειτα από βαθιά σκέψη και περισυλλογή, θα αποφασίσει να κάνει μια σπουδαία και γενναία πράξη. Για να σώσει το πεντάχρονο κορίτσι, πρέπει να μάθει εάν η ζωή του έχει πραγματικά κάποια αξία, και να συνάψει μια συμφωνία ζωής. Ποιος όμως ορίζει ποιου η ζωή έχει μεγαλύτερη αξία; Ποιος μπορεί να το πει αυτό; Ποιος μπορεί να αποφασίσει ποιος πρέπει να ζήσει και ποιος να πεθάνει; Ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει κάποιες από αυτές τις απαντήσεις είναι ο γιος του.

Μέσα σε μόλις 83 σελίδες ο Fredrik Backman καταφέρνει να σε αγγίξει, να σε συγκινήσει, να σε κάνει να κλάψεις και να σκεφτείς τόσα πολλά πράγματα.  Η ζωή είναι ένα δώρο, όμως πόσοι από τους ανθρώπους την εκμεταλλεύονται σωστά; Πόσοι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι; Όπως αναφέρει και ο συγγραφέας στον πρόλογο, αυτή είναι μια ιστορία για το τίμημα που πληρώνεις όταν σώζεις μια ζωή. 

Μια ιστορία που αξίζει να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας και να τη διαβάσετε. Σίγουρα θα σας αλλάξει και θα σας αγγίξει...Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους λατρεύω το διάβασμα. Για κάτι τέτοιες ιστορίες, που ενώ διαβάζεις σε λίγη μόνο ώρα, αυτές σε αγγίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα!

---

Βρείτε το βιβλίο του Fredrik Backman Συμφωνία Ζωής ΕΔΩ


----

Διαβάστε ακόμη :

Η Γιαγιά μου σας Χαιρετά και Ζητάει Συγγνώμη - Fredrik Backman


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου