Μυστηριώδεις Φόνοι στη Λίμνη - Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ

Είναι πολύ περίεργο αυτό που συμβαίνει με τη συγκεκριμένη σειρά βιβλίων του Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ. Κάθε φορά που διαβάζω μια ακόμη περιπέτεια του Δικαστή Τι, παίρνω όρκο πως είναι καλύτερη από την προηγούμενη! Αυτή τη φορά διάβασα το ''Μυστηριώδεις Φόνοι στη Λίμνη'', μια ακόμη κινεζική αστυνομική ιστορία που με μάγεψε και με συνεπήρε!




Μυστηριώδεις φόνοι στη λίμνη - Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ
Βρισκόμαστε στο 666 μ.Χ. όπου ο Δικαστής Τι ορίζεται επίτροπος στη Χαν-γιουάν. Μια αρκετά μυστηριώδης πόλη, χτισμένη στις όχθες μιας λίμνης η οποία περιτριγυρίζεται από διάφορους μύθους. Εκεί θα συντελεστεί το πρώτο μυστήριο που ο Δικαστής Τι θα κληθεί να εξιχνιάσει. Μια νεαρή χορεύτρια θα βρεθεί πνιγμένη μετά από έναν χορό. Εκεί που ο Δικαστής Τι θα ξεκινήσει την έρευνα του, άλλο ένα μυστηριώδες έγκλημα θα κάνει την εμφάνιση του, αφού μια νεαρή γυναίκα θα βρεθεί νεκρή την πρώτη νύχτα του γάμου της. Μέσα από αυτές τις δύο υποθέσεις, ξαφνικά θα μπλεχτούν και τα μέλη του Άσπρου Λωτού, μιας σέκτας που έχει χρόνια να εμφανιστεί, ενώ φυσικά ο Δικαστής θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα ακόμη μυστήριο, αυτό ενός σπάταλου συμβούλου. Τρεις περίεργες υποθέσεις, με τρομερό ενδιαφέρον αρχίζουν να ξετυλίγονται και να παρασύρουν τον αναγνώστη, ενώ ο Δικαστής Τι προσπαθεί βήμα βήμα να τις εξιχνιάσει!

Απολαμβάνω πολύ την ατμόσφαιρα των βιβλίων του Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ, γιατί έχουν κάτι το μυστηριώδες και το ιδιαίτερο. Οι εικόνες και οι περιγραφές είναι τόσο ζωντανές, που πραγματικά νομίζεις ότι ταξιδεύεις στην εποχή, μα και στον χρόνο. Επίσης απολαμβάνω πολύ το συλλογισμό της φιγούρας του Δικαστή Τι, θεωρώ πως είναι μια έξυπνη προσωπικότητα, και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεται και που αποκαλύπτει τους ενόχους. 

Οι μυστηριώδεις φόνοι στη λίμνη, για εμένα ήταν το καλύτερο από τα τρία βιβλία του Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ που έχω διαβάσει. Μου άρεσε που είχε τρία μυστήρια, ήταν πολύ απολαυστικό και δεν ήθελα να τελειώσει με τίποτα! Το βρήκα πολύ ολοκληρωμένο, και αν είχε άλλες τόσες σελίδες πραγματικά δε θα με κούραζε καθόλου! Εάν δεν έχετε διαβάσει κάποια από τις ιστορίες του, αναμφίβολα θα πρότεινα να ξεκινούσατε με αυτήν, γιατί είναι πιο πλήρης και γεμάτη ιστορία, και τα τρία μυστήρια το κάνουν πιο ενδιαφέρον. 

Και σε αυτήν την έκδοση ( των εκδόσεων Μίνωας) θα βρείτε δώδεκα εικόνες σχεδιασμένες από το συγγραφέα, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί με την κινεζική τεχνοτροπία, και σίγουρα θα σας κάνουν να τις χαζέψετε!

Εάν θέλετε ένα βιβλίο με άρωμα κλασικού, με μυστήριο, αγωνία, αλλά θέλετε και να ταξιδέψετε στο χώρο - και στο χρόνο - διαβάζοντας κάτι με αέρα άλλου πολιτισμού, τότε αυτό είναι το βιβλίο σας!

Ή αν απλά λατρεύατε τα Μυστήρια στο Πεκίνο! :-P

---

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο του Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ ''Μυστηριώδεις φόνοι στη λίμνη'' online : ΕΔΩ!

---

Διαβάστε για τις άλλες δύο περιπέτειες του Δικαστή Τι :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου