Οχτώ - Katherine Neville

Πρόσφατα βρήκα επιτέλους χρόνο να διαβάσω κάποια από τα βιβλία που είχα καιρό στη βιβλιοθήκη μου, και που λόγω υποχρεώσεων αμελούσα! Ένα από αυτά είναι το Οχτώ, της Katherine Neville, ένα βιβλίο που μου έκανε δώρο μια αγαπημένη φίλη! Όπως μου έγραψε στην αφιέρωση που συνοδεύει το δώρο: ''Σου χαρίζω με πολύ αγάπη το αγαπημένο μου μυθιστόρημα που τόσα σου έχω πει γι'αυτό! Ελπίζω να σε γεμίσει με όλες τις εικόνες που γέμισε και εμένα! Μυστήριο, ιστορικά γεγονότα που αναμιγνύονται σε μια πλοκή που ελπίζω να σε συναρπάσει όσο εμένα!''

Πάμε λοιπόν να δούμε εάν κατάφερε να με κάνει και εμένα να το δω έτσι!

Οχτώ - Katherine Neville
 Σε αυτό το μυθιστόρημα, έχουμε δύο παράλληλες ιστορίες. Η μια εξελίσσεται γύρω στο 1790, και αφορά το λεγόμενο Σκάκι του Μονγκλάν. Ένα σκάκι που είχε στην κατοχή του ο Καρλομάγνος, και η τύχη του αγνοείται. Τα κομμάτια του πλέον βρίσκονται σε ένα γαλλικό μοναστήρι, όμως σύντομα θα ξεκινήσει μια περιπέτεια, αφού τα κομμάτια του σκακιού, κρύβουν κάποια μυστική φόρμουλα, που σπέρνει κακό σε όποιον την έχει στα χέρια του.

Από την άλλη, παρακολουθούμε τη ζωή της Βέλις, στη Νέα Υόρκη, το 1972. Εργαζόμενη στους υπολογιστές, και σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένη σε μια περιπέτεια, στην οποία θα κινδυνεύσει μέχρι και η ίδια της η ζωή. Χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα, θα βρεθεί αντιμέτωπη στην αναζήτηση αυτού του πανάρχαιου σκακιού, ενώ σύντομα θα ανακαλύψει πως και η ίδια, είναι ένα ζωντανό πιόνι σε μια παρτίδα σκάκι που παίζεται από άλλους.

Η Katherine Neville πλέκει μια πολύ έξυπνη ιδέα, και γράφει ένα θρίλερ που σίγουρα διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Μου άρεσε πολύ που είχε μπλέξει πολλά στοιχεία, απλά θεωρώ πως κάπου τα πολλά ιστορικά στοιχεία ήταν υπερβολικά. Ενώ στην αρχή ξεκίνησε πολύ δυναμικά, στη μέση έκανε μια κοιλιά, σαν να ήθελε να στριμώξει πολλά γεγονότα. Σε αντίθεση με τον Dan Brown, ο οποίος περνάει τα στοιχεία μέσα από την περιπέτεια, η Kathrine Neville αναλώθηκε λίγο παραπάνω σε αυτό, αφήνοντας λίγο πίσω τη δράση.

Ακόμη δε μου άρεσε το τέλος, καθώς από την αρχή μας προετοίμαζε για κάποια μυστική φόρμουλα, η οποία όμως δεν ήταν τόσο ''συγκλονιστική'' όσο θα περιμέναμε! Βέβαια, ίσως φταίει πως το διάβασα τώρα, αφότου έχω διαβάσει εδώ και χρόνια και Dan Brown, καθώς και τον Αλχημιστή, οπότε δε μου φάνηκε τόσο πρωτότυπο. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν απόλαυσα την ανάγνωση του, και πως ήταν μια καθηλωτική περιπέτεια, γεμάτη πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες. 

Αν σας αρέσει αυτό το είδος, θα χαρώ να το διαβάσετε και να μου πείτε τη γνώμη σας! 

---

Βρείτε το βιβλίο της Katherine Neville , Οχτώ , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη ΕΔΩ!

2 σχόλια:

  1. Το τέλος το οποίο το μαθαίνεις πραγματικά στο τελευταίο, αν θυμάμαι καλά, κεφάλαιο ήταν όντως λίγο απογοήτευση. Δεν ήταν αδιάφορο απλά κάτι το οποίο είχα καταλάβει σχεδόν από την μέση του βιβλίου. Πάραυτα, κατά την γνώμη μου καθ'όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Δύσκολο λόγω των πολλών ονομάτων και ημερομηνιών, ναι, αλλά σε δύο μέρες το είχα διαβάσει. Προσωπικά το προτείνω. Έχει και μία ερωτική ιστορία μέσα που εξελίσσεται παράλληλα που θα τους αρέσει νομίζω. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή