Εξόριστη Θεά - Μαρίνα Κλωνάρη

Εάν κάποιος μου έλεγε λίγα χρόνια πριν, ότι θα διάβαζα κάποιο μυθιστόρημα φαντασίας, και   μάλιστα  θα δήλωνα και ενθουσιασμένη, ίσως και να μην τον πίστευα! Όμως, οι καιροί αλλάζουν - ευτυχώς - και μιας και αποφάσισα να ερευνήσω και να εξερευνήσω και άλλα λογοτεχνικά μονοπάτια, είχα τη χαρά να πέσω στα χέρια μιας θεάς, που με ταξίδεψε σε φανταστικές και μυθολογικές περιπέτειες. Αυτή η θεά δεν είναι άλλη από την Εξόριστη Θέα, της Μαρίνας Κλωνάρη, το δεύτερο βιβλίο της, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.


Εξόριστη Θεά -Μαρίνα Κλωνάρη 


Βρισκόμαστε στο Βασίλειο της Ιμούρ, όπου ο νεαρός πρίγκηπας Αρές παρακινείται από τον αδερφό του να βρει την ημίθεη Ιέρεια  Αννάνυα, που κατοικούσε στον Ναό πριν από πεντακόσια χρόνια. Εάν μπορέσει να ολοκληρώσει την αποστολή του, τότε θα μπορέσει να διεκδικήσει και τον θρόνο. Έτσι, ο Αρές ξεκινάει μια περιπέτεια, προκειμένου να βρει και να φέρει μαζί του μια Εξόριστη Θεά, στην οποία και αρχικά δεν πιστεύει. Σε αυτήν του την αναζήτηση θα συναντήσει πολλούς κόσμους, κάθε ένας από τους οποίους είναι και μια διαφορετική περιπέτεια, αλλά αποτελεί και κλειδί για να μπορέσει να συνεχίσει την αποστολή του.

Ο Αρές ταξιδεύει σε διάφορους κόσμους, όλοι πολύ καλά δομημένοι, και αρκετά ενδιαφέροντες. Η συνεχής αναζήτηση της Θεάς κορυφώνεται από ένα σημείο και μετά! Η αλήθεια είναι πως η αρχή θα ήθελα να είναι λίγο πιο δυναμική, όμως ευτυχώς δεν αργεί να σε συνεπάρει! Μου άρεσε που συνδυάζει στοιχεία φαντασίας με κάτι από μυθολογία, και φαίνεται πως η Μαρίνα Κλωνάρη έχει κάνει αρκετή έρευνα, δανειζόμενη στοιχεία τα οποία έχει μπλέξει με πολύ ωραίο τρόπο στην ιστορία της. Αν και η τοποθεσία είναι φανταστική - στην αρχή του βιβλίου υπάρχει και ένας χάρτης, που δείχνει τις τοποθεσίες από τις οποίες έπρεπε να περάσει ο Αρές- μου έβγαλε έντονα το στοιχείο της Ανατολής ( τύπου Μεσοποταμία ). 

Μου άρεσε το ότι δεν υπήρχαν πολλοί και περιττοί χαρακτήρες, και αυτό είναι κάτι που φοβάμαι στα βιβλία φαντασίας. Ο Αρές είναι ένας άξιος πρίγκηπας, πιστός και δεν το βάζει κάτω ποτέ, παρά τις δυσκολίες που συναντάει στο δρόμο του. Θα ήθελα σίγουρα παραπάνω λεπτομέρειες και  πληροφορίες για τη Θεά. Κάτι που μου έλειψε, και σίγουρα θα ήθελα επίσης να δω περισσότερα για αυτό, είναι η σχέση των δύο αδερφών, και κάποια πράγματα για το background του ''κακού'' αδερφού, αλλά και το τι γινόταν παράλληλα στην Ιμούρ ενόσω ο Αρές έλειπε! Δεν ξέρω εάν το καταλάβατε, αλλά πετάω ιδέες και για επόμενα βιβλία! Και φυσικά, σίγουρα θα ήθελα να δω και κάποια πράγματα από τη συνέχεια της ιστορίας, γιατί το τέλος μας αφήνει σε ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι!

Εν ολίγοις, Η Εξόριστη Θεά της Μαρίνας Κλωνάρη είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περιπέτεια φαντασίας, που αν και ξεκινάει λίγο αδύναμα κορυφώνεται στη συνέχεια. Πιστεύω δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να το αφήσει από τα χέρια του. Έχει αγωνία, ανατροπές, ενώ μου άρεσε ο τρόπος που εξελίσσεται και φυσικά η δομή του. Μάλιστα, δεν κατάλαβα ότι το βιβλίο ήταν σχεδόν 500 σελίδες, γιατί ήταν πολύ ''γρήγορο''. Και σίγουρα θα ήθελα να δω και περισσότερα πράγματα! Πιστεύω και εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να δούμε και τη συνέχεια της ιστορίας, καθώς προσφέρεται για αυτό!

--- 

Βρείτε το βιβλίο της Μαρίνας Κλωνάρη ''Εξόριστη Θεά'' : ΕΔΩ!

---

Δύο ακόμη βιβλία φαντασίας/ βιβλία με μυθολογικά στοιχεία, από Έλληνες συγγραφείς που ξεχώρισα είναι τα :





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου