Οι Επτά Θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ - Stuart Turton

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις instagram ή να είσαι σε πολλές ομάδες βιβλίων και να μην έχεις δει ΑΥΤΟ το βιβλίο! Φυσικά και αναφέρομαι  στο βιβλίο του Stuart Turton με τον τίτλο Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ένα μυθιστόρημα που έχει λάβει πολλές κριτικές, και έχει βραβευτεί κάνοντας τον Stuart Turton καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα για το 2018.






Στην οικία των Μπλάκχιθ ετοιμάζεται ένας Χορός Μεταμφιεσμένων. Σε αυτόν το χορό θα διαπραχθεί ένα έγκλημα αυτό του θανάτου της Έβελιν Χαρντκάστλ. Η Έβελιν δε θα πεθάνει μόνο μια φορά, αλλά επτά. Τόσες θα χρειαστεί μέχρι να βρεθεί ο ένοχος. Ο πρωταγωνιστής μας, Έιντεν Μπίσοπ συμμετέχει άθελα του στην πιο ιδιαίτερη και περίεργη εξιχνίαση δολοφονίας. Κάθε ημέρα ξυπνάει στο σώμα ενός διαφορετικού ξενιστή και μαζεύει στοιχεία προκειμένου να εξιχνιάσει το έγκλημα. Όσο δεν τον βρίσκει, η μέρα επαναλαμβάνεται. Εάν καταφέρει να βρει τον δολοφόνο θα μπορέσει να ανακτήσει την ελευθερία του. Φυσικά δεν είναι μόνος του σε αυτήν την ιστορία. Έχει συμμάχους και εχθρούς που διεκδικούν και αυτοί την ελευθερία τους. Και φυσικά, υπάρχει και ο Γιατρός της Πανούκλας, που τον καθοδηγεί και του εξηγεί πιθανά σημεία που δεν έχει καταλάβει.


Ένα ιδιαίτερο κυνηγητό και μια λίγο διαφορετική απόδοση δικαιοσύνης. Ξεκινώντας το, ενθουσιάστηκα πολύ με την ιδέα. Σίγουρα κάπου μπερδεύει και προκαλεί σύγχυση στον αναγνώστη, όμως από ένα σημείο και μετά πιστεύω πως μπορεί κανείς να ''πιάσει'' το τι γίνεται. Έχει γρήγορο ρυθμό, ενώ η πρωτοτυπία του σε κάνει να θέλεις να μάθεις πως προχωράει στην πορεία. Μου άρεσε που είχε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, καθώς έτσι είχε περισσότερη αγωνία, και μπορούσες πολύ εύκολα να ταυτιστείς με τον ήρωα και να νιώσεις την αγωνία του. Παρόλα αυτά, βρήκα ότι το τέλος δεν ήταν τόσο δυνατό όσο θα ήθελα. Μου θύμισε έντονα ένα επεισόδιο στο black mirror ( το οποίο και αγαπώ πολύ!), οπότε η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη. Ωστόσο πιστεύω πως για κάποιον που δεν το έχει δει, σίγουρα θα το βρει πολύ πρωτότυπο! 

*Τέλος, χωρίς να θέλω να κάνω κάποιο spoiler, θα ήθελα να δω λίγα επιπλέον πράγματα μετά την μεγάλη ''αποκάλυψη'' σχετικά με την Άννα.

Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ είναι μια ιστορία που παίζει με το μυαλό του αναγνώστη, συνδυάζει κλασικά με μοντέρνα στοιχεία αφήγησης, και επίσης συνδυάζει αστυνομική λογοτεχνία με δράμα. Μια πολύ έξυπνη ιδέα, που σε πηγαίνει μπρος πίσω στο χρόνο, βάζει τον πρωταγωνιστή στη θέση πολλών άλλων, ενώ ένας δολοφόνος αναζητείται και βρίσκεται ανάμεσα στους προσκεκλημένους του Χορού. Απλώς εγώ θα ήθελα κάτι παραπάνω, καθώς από όσα είχα διαβάσει, ήθελα το τέλος να είναι εξίσου δυνατό με την αρχή του! Περιμένω να το διαβάσετε και να μου πείτε και εσείς τη γνώμη σας!


*Μπορείτε να προμηθευτείτε το μυθιστόρημα του Stuart Turton Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ online : ΕΔΩ!

---

Δύο ακόμη αστυνομικά μυθιστορήματα που αξίζουν την προσοχή σου είναι:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου