Στιγμές... Διηγήματα Polaroid - Σάρα - Κατερίνα Παπαδάκη

Αυτήν την περίοδο λατρεύω να διαβάζω διηγήματα. Είναι σύντομα, μα περιεκτικά, και μέσα σε λίγες μόνο σελίδες καταφέρνουν να σε γεμίσουν αναγνωστικά. Η Σάρα - Κατερίνα Παπαδάκη, μας γράφει τα δικά της διηγήματα, με τίτλο Στιγμές... Διηγήματα Polaroid, 18 μικρές ιστορίες με έναν κοινό παράγοντα. Την αγάπη!

Στιγμές... Διηγήματα Polaroid,  Σάρα Κατερίνα Παπαδάκη, Εκδόσεις Γραβιηλίδης 
Και οι δεκαοκτώ ιστορίες έχουν να προσφέρουν κάτι, και να αφήσουν πολλά συναισθήματα. Με άλλες χαμογέλασα, ενώ με άλλες δάκρυσα ή μελαγχόλησα. Είναι ιστορίες που οι περισσότεροι μπορούν να ταυτιστούν, και να βρουν κάποιο κοινό πάτημα. Ακόμα και αν δεν τις έχει ζήσει ο ίδιος ο αναγνώστης, είναι οικείες και οι ''στιγμές'', και οι χαρακτήρες. 

Ο τρόπος γραφής τους είναι απλός, με σύγχρονη γλώσσα και αυτό είναι ένα στοιχείο που τα κάνει ευκολοδιάβαστα, χωρίς όμως να στερεί τίποτα από την λογοτεχνικότητα τους. Κάθε διήγημα είναι γεμάτο συναισθήματα, και όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, κοινός παρανομαστής των διηγημάτων είναι η αγάπη, είτε είναι ερωτική, φιλική ή  οικογενειακή. 

Βρήκα πολύ έξυπνο τον τίτλο, μιας και τα διηγήματα αφορούν στιγμές, όπως στιγμές απαθανατίζονται και σε μια φωτογραφία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως μια στιγμή είναι αρκετή για να σου αλλάξει τη ζωή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου