Φάντασμα στο Χιόνι - Αγγελική Ράδου

Φάντασμα στο χιόνι, πνεύματα, θρύλοι και ταφικά έθιμα στην Ιαπωνία. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία που διάβασα τον τελευταίο καιρό, γραμμένο από την Αγγελική Ράδου, και τις εκδόσεις Momentum.

Όσοι είστε λάτρεις της ιαπωνικής κουλτούρας, και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα έθιμα, τους θρύλους και τους μύθους αυτής της χώρας, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς!

Φάντασμα στο χιόνι - Αγγελική Ράδου 

Η Ιαπωνία είναι μια χώρα με πολλές παραδόσεις, και αρχαίους και σύγχρονους μύθους. Από τις ταινίες, μέχρι τη ζωγραφική, αλλά και τη λογοτεχνία παρελαύνουν φαντάσματα και μυστήρια πλάσματα, κοπέλες με μακριά μαλλιά και όλα αυτά με έναν σκοτεινό αέρα. Η Αγγελική Ράδου, σε αυτό το βιβλίο, κάνει μια εκτενή αναφορά σε όλες αυτές τις φιγούρες που λίγο πολύ έχουμε συναντήσει, και μας μυεί με πολύ ενδιαφέρον και γνώσεις σε αυτόν τον κόσμο. 

Το βιβλίο αποτελείται από οκτώ κεφάλαια, και σε κάθε ένα από αυτά αναλύεται και ένα διαφορετικό κομμάτι που αφορά τα ταφικά έθιμα, τα αντικείμενα και όσα οι Ιάπωνες θεωρούν ''γρουσούζικα'', τις συνήθειες τους, από τα αρχαία μέχρι και τα πιο σύγχρονα χρόνια. 

Η Αγγελική Ράδου, έχει κάνει μια μεγάλη έρευνα, και δίνει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που εισάγουν τον αναγνώστη πλήρως στο θέμα. Επίσης, βρήκα πολύ ενδιαφέρον, το ότι υπάρχουν και αρκετοί μύθοι/ αστικοί θρύλοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι και μεταφρασμένοι από την ίδια τη συγγραφέα. Έξτρα πόντους δίνω και για την εικονογράφηση, την οποία έχει επιμεληθεί ο Νίκος Γαϊτανόπουλος,και που είναι κοντά στην ιαπωνική τέχνη και κουλτούρα, και δίνει παραπάνω ύφος στην ανάγνωση. 

Μέσα από το ''Φάντασμα στο Χιόνι'', γνώρισα καλύτερα κάποιες συνήθειες μιας χώρας που αγαπώ, μου λύθηκαν πολλές απορίες ( γιατί τα φαντάσματα έχουν μακριά μαλλιά), έμαθα νέες πληροφορίες ( τι ρόλο παίζει το στοιχείο του νερού ), και ταξίδεψα στον χώρο και το χρόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου