8+5=13, Ιστορίες απ'τον δρόμο - Γιώργος Δόνιος

Μετά τα βιβλία η μεγαλύτερη μου αγάπη είναι τα ταξίδια. Βέβαια, τα βιβλία είναι ένα είδος ταξιδιού. Με τα βιβλία βλέπεις νέες εικόνες, γνωρίζεις χαρακτήρες, τόπους, αισθάνεσαι, ονειρεύεσαι. Και μπορεί κανείς να πει πως είναι περίπου το ίδιο πράγμα!

Το βιβλίο που έγραψε ο Γιώργος Δόνιος, κάνει αυτό το ταξίδι και μάλιστα με το παραπάνω! 8=5+ 13, ή αλλιώς ιστορίες από το δρόμο! Πώς μια μαθηματική εξίσωση, με έναν - για κάποιους - γρουσούζικο αριθμό μπορεί να σε οδηγήσει σε μακρινά ταξίδια και να σε γεμίσει εικόνες και συναισθήματα; Διαβάζοντας αυτή τη συλλογή ταξιδιωτικών ιστοριών, μπορεί κανείς να το ανακαλύψει!


8+5=13, Ιστορίες απ'τον δρόμο, i write publications

Μέσα από αυτή τη συλλογή ο συγγραφέας Γιώργος Δόνιος, μας μεταφέρει σε διάφορα ταξίδια που έχει κάνει, σε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους - και ονειρεμένους θα προσθέσω - προορισμούς. Ιστορίες από την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, την Κένυα και την Κίνα. Ιστορίες βιωματικές, που μόνο ένας αληθινός ταξιδιώτης μπορεί να έχει ζήσει! Κάποιος που τολμάει, που δε φοβάται, που ανοίγεται και που γνωρίζει ανθρώπους. Και μέσα από τη δύναμη της γραφής καταφέρνει να μεταφέρει και στο αναγνωστικό κοινό!

Αυτό που μου άρεσε στη συγκεκριμένη συλλογή, είναι αφενός ο τρόπος γραφής της. Απλά, λιτά και κάπου κάπου λυρικά. Τόσο όσο χρειάζεται! Αφετέρου, τα ανθρωπιστικά μηνύματα που δίνονται εμμέσως στο τέλος κάθε ιστορίας. Διαβάζοντας το, ένιωθα πως έβλεπα όχι μόνο τα μέρη, αλλά και τους ανθρώπους. Η αφήγηση ήταν πολύ ζωντανή και ο λόγος άμεσος.

Επίσης, αγάπησα το τελευταίο κεφάλαιο! Η ιστορία πίσω από αυτόν τον... περίεργο τίτλο! Τι μπορεί να σημαίνει μια απλή μαθηματική πράξη για κάποιους; Μπορεί να κρύβει και όλη τους τη ζωή!

Μια συλλογή που πραγματικά απόλαυσα, διάβασα ''μονορούφι'', και την χάρηκα!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου