12 Μικρές Ιστορίες - Βασίλης Παπατσαρούχας

12 γνωστά και αγαπημένα παιδικά παραμύθια... αλλιώς! Ο αγαπημένος εικονογράφος Βασίλης Παπατσαρούχας, μας συστήνει με διαφορετικό τρόπο, 12 κλασικές ιστορίες με ένα δικό του σουρεαλιστικό και λυρικό τρόπο!

12 μικρές ιστορίες, που διαβάζονται από μικρούς και μεγάλους, και ταξιδεύουν με όμορφες εικόνες σε μέρη μαγικά!

12 Μικρές Ιστορίες, Βασίλης Παπατσαρούχας, εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Ο βραβευμένος εικαστικός Βασίλης Παπατσαρούχας, εμπνέεται από 12 γνωστές και αγαπημένες ιστορίες, και γράφει, με το πινέλο και την πένα του, μια ιστορία για κάθε μήνα του έτους.

Ένας διαφορετικός Πινόκιο, μια άλλη Αλίκη, ένας Πίτερ Παν που κάτι σου θυμίζει. Ιστορίες και πρόσωπα γνώριμα, μα με άλλη εξέλιξη, με άλλη αφήγηση! Γιατί ποιος είπε πως τα παραμύθια γράφονται μόνο μια φορά; Τα παραμύθια γράφονται πολλές φορές, και διαβάζονται ακόμα περισσότερες! Και κάθε ανάγνωση δεν είναι ποτέ ίδια με την άλλη.

Και αυτό γιατί κάθε ιστορία αυτού του βιβλίου διαβάζεται ξανά και ξανά, μα και σε οδηγεί σε διαφορετικά μονοπάτια! Κάθε εικόνα, είναι μια ακόμη ιστορία από μόνη της.  Προβληματισμοί, στοχασμοί, και ερωτήματα γεννούνται έπειτα από κάθε  ανάγνωση. Κάθε  ιστορία, έχει την ιδιότητα από μικρή να γίνεται μεγάλη! Και αυτό γιατί μένει στο μυαλό σου, παίζει με τη φαντασία και σπάει τα όρια.

Λυρικές, μαγικές, και ιδιαίτερες, αυτές οι ιστορίες είναι σαν κινηματογραφικό φιλμ! Αξίζουν να διαβαστούν, και σε κάθε τους σελίδα να σε ταξιδέψουν...

-

Εάν σου αρέσει το έργο του Βασίλη Παπατσαρούχα, ρίξε μια ματιά στο βιβλίο που έγινε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο, με τίτλο ''Τι είμαι εγώ;'', ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου