Τι είμαι εγώ; - Βαγγέλης Ηλιόπουλος / Βασίλης Παπατσαρούχας

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ.

Σήμερα θα σας γράψω για ένα πολύ όμορφο και καλαίσθητο εικονογραφημένο βιβλίο. Το κείμενο υπογράφει ο γνωστός και αγαπημένος Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ενώ την εικονογράφηση έχει αναλάβει ο Βασίλης Παπατσαρούχας. Ο τίτλος, Τι είμαι εγώ;, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

Τι είμαι εγώ; - Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασίλης Παπατσαρούχας
Ένα... παραμύθι περιπλανίεται από εδώ και από εκεί ψάχνοντας να δει τι είναι... Αναρωτιέται και με αγωνία αναζητά να βρει την πραγματική του ταυτότητα. Περιπλανίεται στη θάλασσα, στην πόλη, σε ταξίδια. Και καταλήγει στο εργαστήρι ενός ζωγράφου. Και κοιτάζει μέσα του, και μαθαίνει την αλήθεια. '' Είμαι ο εαυτός μου, δηλαδή είμαι εγώ!''. 

Ένα όμορφο αλληγορικό παραμύθι που σε μαγεύει και σε ταξιδεύει. Η ιστορία είναι γεμάτη λυρισμό, εικόνες και βαθιά συναισθήματα. Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έγραψε μια εξαιρετική ιστορία, που δεν δίνει έτοιμη την πληροφορία στα παιδιά, αλλά τα κάνει να κοιτάξουν να βαθιά μέσα τους, και να ακαλύψουν κάτι σπουδαίο, τον εαυτό τους! 

Το κείμενο γράφτηκε επάνω στην εικονογράφηση του βραβευμένου Βασίλη Παπατσαρούχα, μια πολύ όμορφη εικονογράφηση, που πολλές φορές θυμίζει ψηφιακό κολάζ, και κάνει ακριβώς το ίδιο με το κείμενο. Σε ταξιδέυει, και σε μαγεύει.

Ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια, όχι μόνο σε αισθητικό αλλά και σε λογοτεχνικό επίπεδο, που θα αγγίξει και θα ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου